internetnieuws

Google maps niet meer gratis

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Heb je een Google Maps kaart op je website, dan zal deze kaart niet meer werken als je geen actie hebt ondernomen. Waar voorheen een Google Maps kaart op je website volledig gratis was, is deze in de toekomst slechts tot een bepaalde hoeveelheid ‘views’ gratis. Voor de gemiddelde website zal dit over het algemeen niet leiden tot extra kosten, maar er is wel een eigen Google API-sleutel en een factureringsaccount vereist. Als je geen API-sleutel hebt met een facturering account dan kunnen de bezoekers van jouw website vanaf 1 juli kaarten van mindere kwaliteit zien of waarschuwingen in beeld krijgen.
Onder het nieuwe model is er geen standaard gratis account meer binnen Google Maps Platform (zoals de dienst nu heet). In plaats daarvan krijg je, net als bij Amazon, een ‘free tier’. Een gratis tegoed. Iedere keer dat Google Maps wordt gebruikt en de manier waarop deze wordt gebruikt, ga je een klein beetje betalen.

google maps

Je koopt je niet vooraf in, maar betaalt achteraf naar verbruik. Dit is natuurlijk lastig in te schatten, maar als webdesigner krijg je van Google de eerste $200 per maand gratis voor Maps, Routes en Places. Om door te gaan moet je een account aanmaken met een credit card. Voor webdesigners die hier problemen mee hebben, komt er mogelijk een alternatief.
Een bestaand gratis alternatief is bijvoorbeeld Open street map Al met al moet er veel verbouwd worden. Veel Joomla extensies en Wordpress plug ins werkte met de gratis Google Maps. Die moeten nu opeens overschakelen.

De App Store accepteert nu iDEAL

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het is nu mogelijk om iDEAL als betaalmethode in de App Store te gebruiken. De mogelijkheid is nu actief. Op deze manier kun je nu ook apps, boeken en muziek kopen door je Nederlandse bankrekening te gebruiken.

 je het saldo van je Apple ID direct via de App Store ophogen via iDEAL. Dat stelt je in staat om direct in de App Store af te rekenen. Zo heb je geen credit card, PayPal of iTunes-kaarten meer nodig.

De optie om iDEAL te gebruiken zit enigszins verstopt in iOS. Je kunt de optie vinden door de App Store te openen, naar het tabblad Vandaag te gaan en vervolgens op je avatar rechtsboven te tikken. Kies daarna voor Voeg geld toe aan Apple ID en het gewenste bedrag. Daarna tik je bij betaalmethode iDEAL aan, kiest je bank en ga op de gebruikelijke manier verder.

Het is dus mogelijk om individuele apps af te rekenen via iDEAL. Je dient eerst saldo op je account te zetten.

1/3de van alle websites draait op WordPress.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

logo wordpress1/3de van alle websites draait op WordPress. ZO blijkt uit onderzoek van W3tech. Zij analyseerden de tien miljoen meest bezochte websites via Alexa.

Onder de content management systemen (CMS) heeft WordPress zelfs een marktaandeel van 60 procent. Joomla en Drupal hebben elk een aandeel van respectievelijk 3,1 procent en 2,2 procent.

WordPress is een Content Management Systeem. Een systeem om je website te vullen en te beheren. De WordPress software is gratis.

Oorspronkelijk ontstond WordPress als systeem om mee te bloggen. Maar in de loop der jaren is er zó veel functionaliteit toegevoegd aan WordPress, dat je nu rustig mag stellen dat het een volwaardig CMS is geworden. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en dat wordt mede veroorzaakt door de eenvoudige uitbreidbaarheid van het systeem.
Er is maar weinig dat je met WordPress niet kunt doen als het gaat om het bouwen van een website. En als het er niet is dan kan het door de eenvoudige uitbreidbaarheid van WordPress ongetwijfeld wel ontwikkeld worden. Toch is WordPress niet altijd de beste keuze. Soms heb je zo veel plugins en maatwerk nodig dat je je doel voorbij schiet als je dan nog voor WordPress kiest.
De nadelen:
Iedereen gebruikt WordPress. Soms herken je een WordPress website al van kilometers afstand.
Door de populariteit is WordPress ook uitermate geschikt voor kwaadwillenden. Verhalen over hackers die WordPress sites aanvallen hoor je regelmatig. Daar kun je je overigens goed tegen wapenen, besef dat beveiliging aandacht vraagt en dat je altijd een back-up hebt.
Het aanbod aan extra functies door middel van plugins echt enorm. Dus wat gebruik je dan wel en niet? Beginners zien daardoor soms door de bomen het bos niet meer.

Bij GeenStijl en Dumpert lopen flink wat adverteerders weg.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Grolsch, het Wereld Natuur Fonds en de Persgroep, uitgever van onder meer Het Parool en de Volkskrant, trekken zich terug als adverteerder na een oproep om te stoppen met adverteren op sites waar ‘vrouwen virtueel verkracht worden’.
Vrouwen vernederen is big business voor Geenstijl. Dat willen deze bedrijven niet langer steune. Waarschijnlijk volgen meer bedrijven dit voorbeeld. Het kost de Telegraaf Media Groep weer veel geld.
Met de Telegraaf Media Groep gaat het toch al niet goed.
In 2016 raakte de Telegraaf acht procent van haar betaalde oplage kwijt In 2015 was de betaalde oplage nog 416.000 – in 2016 daalde die tot 382.000.

Google translate verbeterd

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

GoogleTranslateDe vertalingen tussen Engels en Nederlands en Nederlands en Engels in Google Translate zijn sinds 19 april fors verbeterd. Google Translate gebruikt hiervoor zelflerende algoritmes, die beter worden naarmate de vertaaldienst meer wordt gebruikt. Het systeem maakt gebruikt van grote hoeveelheden data en leert ook van feedback van gebruikers. Google Translate kijkt in één keer naar complete zinnen, waardoor er veel minder vertaalfouten in teksten zitten.

de 'cloud': waarom de cloud belangrijk is:

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

cloudCloud computing is het via internet beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. Met een kleine computer kunnen hiermee zware taken uitgevoerd worden en de data blijft daarbij centraal opgeslagen.
De term is afkomstig uit de schematechnieken uit de informatica, waar een groot, decentraal netwerk (zoals het internet) met behulp van een wolk wordt aangeduid.
Het onderhoud en beheer gebeurd centraal, die zorg word je dus geheel uit handen genomen.
De hoeveelheid ruimte is onbeperkt, capaciteit is dus niets om je zorgen over te maken.
Als je een apparaat hebt met een internetverbinding dan zijn cloud-gebaseerde applicaties en diensten vanaf elke locatie te openen.
De schaalbaarheid van cloud stelt organisaties in staat om snel wisselende resultaten op te vangen. Oplossingen uit de cloud kunnen eenvoudig opgeschaald worden als bijvoorbeeld nieuwe medewerkers in dienst komen. Bij het inkrimpen van de organisatie kan er snel afgeschaald worden. Organisaties zitten niet vast aan dure licentiekosten of grote investeringen.
Een wendbare organisatie is in staat om snel op vragen vanuit de markt en bijbehorende kansen te reageren. Dankzij cloud-technologie heeft een organisatie de potentie om een groter en werkelijk differentiërend voordeel te realiseren en dus wendbaar te zijn.
Doordat werken in de cloud minder plaats afhankelijk is, is het makkelijker om thuiswerk te stimuleren.
Dankzij cloud kan dit nog beter gefaciliteerd worden omdat er plaats-, tijds- en apparaat onafhankelijk gewerkt kan worden.


Dit weekend laatste kans voor een gratis update naar #windows10

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

WIP Windows10 laptopKomend weekend is het laatste weekend dat je nog gebruik kunt maken van de gratis upgrade naar het nieuwste pc-besturingssysteem Windows10 van Microsoft. Daarna gaat je dit minimaal 119 dollar kosten. Vrijdag 29 juli is het alweer een jaar geleden dat Microsoft Windows 10 introduceerde voor het grote publiek. Gebruikers van Windows 7 en 8.1 kregen een jaar de tijd om zonder extra kosten over te stappen naar de nieuwe variant. Het voordeel is wel dat het gepush van Microsoft om over te stappen vanaf volgende week vrijdag ook tot het verleden behoort. De Windows Upgrade-app in de taakbalk verdwijnt nu ook.

Alles-in-één-vergelijker en vergelijk internet, bellen en televisie.