Google maps niet meer gratis

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Heb je een Google Maps kaart op je website, dan zal deze kaart niet meer werken als je geen actie hebt ondernomen. Waar voorheen een Google Maps kaart op je website volledig gratis was, is deze in de toekomst slechts tot een bepaalde hoeveelheid ‘views’ gratis. Voor de gemiddelde website zal dit over het algemeen niet leiden tot extra kosten, maar er is wel een eigen Google API-sleutel en een factureringsaccount vereist. Als je geen API-sleutel hebt met een facturering account dan kunnen de bezoekers van jouw website vanaf 1 juli kaarten van mindere kwaliteit zien of waarschuwingen in beeld krijgen.
Onder het nieuwe model is er geen standaard gratis account meer binnen Google Maps Platform (zoals de dienst nu heet). In plaats daarvan krijg je, net als bij Amazon, een ‘free tier’. Een gratis tegoed. Iedere keer dat Google Maps wordt gebruikt en de manier waarop deze wordt gebruikt, ga je een klein beetje betalen.

google maps

Je koopt je niet vooraf in, maar betaalt achteraf naar verbruik. Dit is natuurlijk lastig in te schatten, maar als webdesigner krijg je van Google de eerste $200 per maand gratis voor Maps, Routes en Places. Om door te gaan moet je een account aanmaken met een credit card. Voor webdesigners die hier problemen mee hebben, komt er mogelijk een alternatief.
Een bestaand gratis alternatief is bijvoorbeeld Open street map Al met al moet er veel verbouwd worden. Veel Joomla extensies en Wordpress plug ins werkte met de gratis Google Maps. Die moeten nu opeens overschakelen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Alles-in-één-vergelijker en vergelijk internet, bellen en televisie.