sociale mediamarketing

Meer waardering voor de onmeetbare effecten van social media

Meer waardering voor de onmeetbare effecten van social media

Bij het commercieel inzetten van sociale media worden doelen teveel alleen gericht op de meetbare effecten van berichten, zoals het aantal likes, clicks of directe conversie. Analytische tools triggeren je wedstrijdgevoel: hoger, beter, meer, direct..! Als er straks minder zichtbare likes zijn, moet het spel van sociale interactie anders gespeeld worden.

Lees verder bij Marketingfacts

Hoe u uw eigen GIF's maakt voor Twitter

Je kunt eenvoudig je eigen GIF's maken door je eigen afbeeldingen en video's te uploaden naar een van de volgende online tools:

Twitter binnenkort van maximaal 140 tekens naar 280 tekens per bericht

twitter van max 140 tekens naar max 280 tekens

Twitter, van oudsher bekend om zijn berichten van 140 tekens, gaat breken met die traditie. De maximale lengte wordt verdubbeld naar 280 tekens. Het begint met een test op kleine schaal, maar het is de bedoeling dat over een tijdje iedereen er gebruik van kan maken.

Ook binnen Facebook kun je de hashtag [#] gebruiken

facebook hashtagSoms moet je even experimenteren om de juiste hashtag te vinden. Op Facebook heb je meer ruimte voor tekst en opmaak van je bericht, zoals een witregel. Schrijf dus eerst je bericht en plaats je hashtags onderaan je bericht. Je tekst is nu minder rommelig en beter leesbaar.

Na het toevoegen van een hashtag aan een bericht is de hashtag klikbaar. Vervolgens zie je een overzicht van al diezelfde hashtags. De wereld draait door heeft bijvoorbeeld de Hashtag #DWDD. Hashtags voor drie dingen gebruikt. Het wordt gebruikt om dezelfde onderwerpen te vinden op bijvoorbeeld Twitter en Facebook. Het wordt gebruikt om trends te identificeren. Tot slot Hashtags zijn klikbaar die ervoor zorgen dat je een overzichtspagina krijgt met alle berichten rond die Hashtag. Bij Facebook krijg je niet alle berichten te zien! Wat je krijgt te zien hangt o.a. af van de privéinstellingen van degene die het bericht plaatst.

 

De nieuwe Facebook reactions zijn nu live!

Niet langer een "like" bij een overlijdensbericht, of een verplichte like bij een bericht over vluchtelingen, er is nu meer keuze

Nieuwe functie facebook: insluiten facebook comment op je eigen site

  • Rechtsboven de post op facebook staat  een V klik dit aan en je ziet
  • Nu kies je bericht insluiten.
  • Plak dit in de broncode van je site 

 

 

 

 

 
 

Wereldwijd hebben ruim 26 miljoen mensen hun profielfoto bedekt met een regenboogvlag, nadat het homohuwelijk in de VS landelijk werd gelegaliseerd.