adblockDe ergernis: lang nadat je bij een online warenhuis een korte broek heb bekeken én gekocht, word je nog bestookt met lokroepen van diezelfde keten bij het bekijken van bijvoorbeeld de krant.Een adblocker kun je gebruiken om dit type advertenties en tracking cookies in de webbrowser te blokkeren. Onderstaand een video van de Consumentenbond over de voor en nadelen van een adblocker:

 

Een adblocker is een stukje software dat kan worden gebruikt om advertenties te blokkeren en ze werken op twee manieren. De eerste manier is wanneer een adblocker een signaal van de server van de adverteerder blokkeert, zodat de advertentie nooit op uw pagina verschijnt. Een andere manier waarop adblockers werken, is door secties van een website die advertenties zouden kunnen zijn te blokkeren.

Deze advertenties kunnen lawaaierige video-advertenties, advertenties die u op het web volgen, trackers, cookies van derden en nog meer zijn. Om een adblocker te gebruiken, kunt u naar adblocker-add-ons die in uw browser beschikbaar zijn zoeken. Firefox heeft bijvoorbeeld deze lijst met goedgekeurde adblocker-add-ons. Klik op deze lijst (of adblockers die voor uw browser zijn goedgekeurd) en bekijk welke aansluit bij uw wensen.

brave reklamevrij internetBrave is een gratis browser die alle advertenties en trackers blokkeert . Het staat bekend als veilig, snel en vriendelijk. Veel van zijn bekendheid is te danken aan de standaard voor het blokkeren en volgen van advertenties in de browser. Je ??hoeft geen plug-in voor advertentieblokkering te installeren, de browser zelf blokkeert alle advertenties voor u.
Het hoofdidee van Brave is om alle traditionele online advertentie- en volgmechanismen te blokkeren.

Door het gebruik van addblockers lopen de bannerboeren z'n 25 miljoen maandelijkse bannerviews mis. Tegen een CPM-tarief van 1 euro scheelt dit de uitgever maandelijks zo’n vijfduizend euro aan inkomsten.Maar let op, het ontvangen van banners is niet gratis, ze tellen gewoon mee bij het dataverkeer en je betaald daaraan als dat van toepassing is via je databundel.

Brave downloaden

AdBlock - de beste advertentieblokker voor chrome

AdBlock is de beste advertentieblokker met meer dan 60 miljoen gebruikers en een van de populairste Chrome-extensies met meer dan 350 miljoen downloads!
 
KENMERKEN

☆ Blokkeer pop-ups, advertenties en irritante banners (verwijder zelfs videoreclames!) op YouTube, Facebook, Twitch en al je favoriete sites
☆ Blokkeer externe trackers en bescherm je privacy
☆ Browse veilig door kwaadwillende advertenties met malware, scams en cryptovaluta-miners te blokkeren
☆ Verbeter de laadtijd van pagina's en geniet van een sneller internet
☆ Pas je ervaring aan met filters, whitelists, donkere modus en andere kleurrijke thema's
Adblock voor Chrome