Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van Google Analytics

Google Analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van Google Analytics, die verschillende voordelen biedt ten opzichte van de vorige versie, waaronder:

  1. Verbeterde gegevensverzameling: GA4 maakt nauwkeurigere en gedetailleerdere gegevensverzameling mogelijk door het gebruik van machine learning en kunstmatige intelligentie.

  2. Beter volgen van gebruikers: GA4 maakt gebruik van een nieuw gebruikersgericht gegevensmodel dat een meer gedetailleerde tracking van individuele gebruikers op verschillende apparaten en platforms mogelijk maakt.

  3. Verbeterde tracking van gebeurtenissen: GA4 maakt het mogelijk om gebruikersinteracties, zoals klikken en formulierinzendingen, gedetailleerder te volgen door middel van gebeurtenissen.

  4. Verbeterde gegevensprivacy: GA4 biedt robuustere functies voor gegevensprivacy, zoals ondersteuning voor het verwijderen van gegevens en de mogelijkheid om het delen van gegevens te beperken.

  5. Grotere flexibiliteit: met GA4 kunnen aangepaste dimensies en statistieken worden gemaakt, waardoor het beter kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften.

  6. Geïntegreerd met Big Query van Google. Hiermee kunt u uw GA4-gegevens naar Big Query exporteren en SQL-achtige query's op uw gegevens uitvoeren.

  7. Ingebouwde analysetools: GA4 bevat een aantal ingebouwde analysetools, zoals gebruikersstroom- en lifetime value-rapporten, die het gemakkelijker maken om gebruikersgedrag te begrijpen en gegevensgestuurde beslissingen te nemen.

Handleiding Google Analytics 4 instellen

Log in of registreer jezelf en plaats een opmerking over “Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van Google Analytics”