• Welke factoren zijn belangrijk in de logaritmes van zoekmachines om een hoge positie te bereiken??

  Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn in de algoritmen van zoekmachines voor het bereiken van een hoge positie in de zoekresultaten. Deze omvatten:

  1. Relevantie: de inhoud op uw website moet relevant zijn voor de zoekwoorden waarnaar gebruikers zoeken.

  2. Inhoudskwaliteit: De kwaliteit van uw inhoud is ook belangrijk. Zoekmachines geven de voorkeur aan goed geschreven, informatieve inhoud boven inhoud van lage kwaliteit.

  3. Trefwoordoptimalisatie: het gebruik van trefwoorden in de titel, metatags en in de inhoud kan zoekmachines helpen het onderwerp van uw website te begrijpen.

  4. Backlinks: backlinks, of links van andere websites naar uw website, kunnen aan zoekmachines aangeven dat uw website betrouwbaar en waardevol is.

  5. Gebruikerservaring: Zoekmachines houden ook rekening met factoren zoals de laadsnelheid van uw website en de mobielvriendelijkheid ervan om de gebruikerservaring te evalueren.

  6. Sociale signalen: Zoekmachines beschouwen de aanwezigheid van uw website op sociale netwerken ook als een rankingfactor, aangezien dit een indicatie kan zijn van de populariteit en relevantie van uw website.

  7. Versheid: Zoekmachines geven voorrang aan websites die regelmatig verse en nieuwe inhoud plaatsen.

  8. Lokale SEO: als uw bedrijf zich op een specifieke locatie richt, moet u uw website optimaliseren voor lokaal zoeken, inclusief uw adres en telefoonnummer op uw website en in uw Google Mijn Bedrijf-vermelding.

  De  100 belangrijkste ranking factoren voor Google

  Het is niet mogelijk om een ​​definitieve lijst te geven van de 100 belangrijkste rankingfactoren voor Google, aangezien het algoritme van de zoekgigant voortdurend evolueert en honderden of zelfs duizenden individuele factoren kan bevatten. Bovendien maakt Google de specifieke factoren die het gebruikt om websites te rangschikken niet openbaar. Enkele vaak genoemde factoren die van invloed kunnen zijn op de positie in zoekmachines van een website, zijn onder meer de relevantie en autoriteit van de inhoud van de site, het aantal en de kwaliteit van inkomende links die naar de site verwijzen, de laadsnelheid van de site en de aanwezigheid van trefwoorden in de metadata van de site. en inhoud.

 • Google Display Netwerk

  Google Display Netwerk

  Het Google Display Netwerk (GDN) is een verzameling websites, apps en video's die samenwerken met Google om advertenties weer te geven. Adverteerders kunnen het GDN gebruiken om een ​​breed publiek te bereiken door banneradvertenties, video's en interactieve advertenties weer te geven op deze sites en apps. Het GDN kan een krachtig hulpmiddel zijn om specifieke demografische categorieën, interesses en gedragingen te bereiken. Adverteerders kunnen hun advertenties targeten op basis van factoren als leeftijd, geslacht, locatie en browsegeschiedenis. Bovendien kunnen adverteerders het GDN gebruiken om mensen opnieuw te targeten die hun website eerder hebben bezocht of zich met hun merk hebben beziggehouden.

 • SERP staat voor Search Engine Results Page

  betaald versus organisch

  SERP staat voor Search Engine Results Page. Het verwijst naar de webpagina die wordt weergegeven door een zoekmachine als antwoord op de vraag van een gebruiker. De SERP bevat meestal een lijst met relevante webpagina's, samen met andere soorten inhoud zoals afbeeldingen, video's en nieuwsartikelen. De SERP bevat ook vaak betaalde advertenties, die als zodanig zijn gelabeld en bovenaan of onderaan de pagina verschijnen. De SERP is dynamisch en gepersonaliseerd en kan veranderen afhankelijk van de zoekopdracht en locatie van de gebruiker, browser, apparaat en andere factoren. De lay-out en inhoud van een SERP kan ook variëren, afhankelijk van de gebruikte zoekmachine, waarbij Google, Bing, Yahoo, enz. Allemaal verschillende variaties van de lay-out en inhoud hebben.

  Organische resultaten

  Organische resultaten verwijzen naar de niet-betaalde vermeldingen die verschijnen op de resultatenpagina (SERP) van een zoekmachine als reactie op de zoekopdracht van een gebruiker. Deze resultaten worden bepaald door het algoritme van de zoekmachine, dat rekening houdt met verschillende factoren, zoals relevantie, autoriteit en gebruikersbetrokkenheid. In de context van Google verwijzen organische resultaten naar de webpagina's die in het hoofdgedeelte van de SERP verschijnen, in tegenstelling tot de betaalde advertenties die bovenaan of onderaan de pagina kunnen verschijnen.

   

  betaalde resultaten

  Betaalde resultaten op de SERP-pagina van Google, ook wel betaalde zoekadvertenties genoemd, verwijzen naar de vermeldingen die bovenaan of onderaan de SERP verschijnen en die zijn gelabeld als "Advertentie" en worden gesponsord door bedrijven. Deze advertenties worden gemaakt en beheerd via Google Ads, een platform waarmee bedrijven advertenties kunnen maken en uitvoeren die worden weergegeven in de zoekmachine van Google en in andere Google-eigendommen, zoals Google Maps en YouTube. Bedrijven bieden op zoekwoorden waarvoor ze hun advertenties willen weergeven en de advertenties worden gerangschikt op basis van een combinatie van het biedingsbedrag en de relevantie en prestaties van de advertentie. Betaalde zoekadvertenties zijn een manier voor bedrijven om de zichtbaarheid te vergroten en verkeer naar hun websites te leiden.

 • Google Ads advertenties maken en weergeven op de pagina's met zoekresultaten

  Google Ads, ook wel Google AdWords genoemd, is een platform waarmee bedrijven advertenties kunnen maken en weergeven op de pagina's met zoekresultaten van Google (SERP's) en op internet via het Google Display Netwerk. Deze advertenties kunnen worden getarget op specifieke doelgroepen op basis van factoren zoals zoekwoorden, locatie en surfgedrag.

  Het proces van het maken van een Google Ads-campagne begint met het instellen van een budget en het bepalen van de doelen van de campagne. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om te betalen op basis van kosten per klik (CPC) of kosten per vertoning (CPM), en kunnen ook een dag- of totaalbudget voor de campagne instellen.

  Vervolgens maken bedrijven advertentiegroepen en schrijven ze advertentieteksten, die tekst, afbeeldingen en video kunnen bevatten. Ze kiezen ook zoekwoorden waaraan ze hun advertenties willen koppelen en kunnen biedingen op die zoekwoorden instellen. Hoe hoger het bod, hoe groter de kans dat de advertentie op de SERP's verschijnt.

  Zodra de campagne is gelanceerd, kunnen bedrijven de prestaties volgen via het Google Ads-dashboard, dat gegevens levert over vertoningen, klikken en conversies. Deze informatie kan worden gebruikt om de campagne te optimaliseren en de prestaties ervan te verbeteren.

  Google Ads biedt ook een aantal geavanceerde functies, zoals remarketing, waarmee bedrijven advertenties kunnen targeten op gebruikers die hun website eerder hebben bezocht, en dynamische zoekadvertenties, die automatisch advertenties genereren op basis van de inhoud van de website van een bedrijf. Er zijn ook andere tools zoals Google Analytics die helpen begrijpen hoe klanten omgaan met de website.

  Daarnaast biedt Google Ads een aantal targetingopties, zoals demografie, interesses en gedrag. Met deze opties kunnen bedrijven specifieke doelgroepen bereiken, zoals vrouwen tussen 25 en 34 jaar die geïnteresseerd zijn in hardlopen.

  Google Ads is een krachtig hulpmiddel voor bedrijven van elke omvang om potentiële klanten te bereiken en de verkoop te stimuleren. Met de mogelijkheid om specifieke doelgroepen te targeten en prestaties bij te houden, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen en hun campagnes optimaliseren voor maximale effectiviteit.

  Het is ook belangrijk op te merken dat Google een zeer strikt beleid heeft met betrekking tot advertentie-inhoud en advertentiemateriaal, wat betekent dat elke advertentie die in strijd is met hun beleid, zal worden afgekeurd. Dit kan omvatten, maar is niet beperkt tot, misleidende of valse claims, inhoud voor volwassenen, enzovoort.

  Over het algemeen kan Google Ads een waardevolle aanvulling zijn op de marketingstrategie van een bedrijf door de naamsbekendheid te vergroten en leads en verkopen te stimuleren. Het vereist echter een strategische aanpak, voortdurende optimalisatie en een duidelijk begrip van de doelgroep om succesvol te zijn.
 • WebsiteOffertes.nl; platform om een gratis een offerte aanvraag te plaatsen voor websites, marketing & app's.

  Gratis Website Offertes ontvangen!

  WebsiteOffertes.nl is het platform om een gratis een offerte aanvraag te plaatsen op het gebied van websites, marketing & app's. De klant kan bij WebsiteOffertes.nl binnen 24 uur vrijblijvende offertes ontvangen van webdesigners die geïnteresseerd zijn in specifieke opdrachten! Of het nu gaat om een hele nieuwe website of de huidige website in een nieuw jasje te steken plaats gemakkelijk de opdracht en er wordt eenvoudig en vrijblijvend in contact getreden met professionele webdesigners.

   

  Gratis Website Offertes ontvangen!

 • Google Analytics 4 (GA4)

  Google Analytics 4 (GA4)

  Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van Google Analytics, een webanalyse-service aangeboden door Google die websiteverkeer volgt en rapporteert. GA4 is ontworpen om bedrijven uitgebreidere en bruikbare inzichten te bieden in het gedrag en de betrokkenheid van gebruikers op verschillende platforms en apparaten. Het bevat functies zoals geïntegreerde gegevens, machine learning-mogelijkheden, cross-device en cross-platform tracking, verbeterde privacycontroles en meer geavanceerde mobiele app-analyses. GA4 bevat ook ingebouwde mogelijkheden voor machine learning, zoals het automatisch volgen van gebeurtenissen en het detecteren van afwijkingen. Dit kan bedrijven helpen beter te begrijpen hoe gebruikers omgaan met hun websites en mobiele apps, en datagestuurde beslissingen nemen om hun digitale ervaringen te verbeteren.

  Google Analytics 4 (GA4) biedt verschillende voordelen ten opzichte van eerdere versies van Google Analytics, waaronder:

  1. Geïntegreerde gegevens: GA4 zorgt voor een meer naadloze integratie van gegevens op verschillende platforms en apparaten, inclusief apps en internet.

  2. Mogelijkheden voor machinaal leren: GA4 bevat ingebouwde mogelijkheden voor machinaal leren, zoals het automatisch volgen van gebeurtenissen en het detecteren van afwijkingen.

  3. Cross-device en cross-platform tracking: GA4 maakt het mogelijk om gebruikers op verschillende apparaten en platforms te volgen, waardoor een completer beeld van het gebruikersgedrag ontstaat.

  4. Meer privacycontroles: GA4 bevat meer robuuste privacycontroles, waardoor gebruikers de gegevens die worden verzameld en gedeeld beter kunnen beheren.

  5. Meer bruikbare inzichten: GA4 biedt meer gedetailleerde en bruikbare inzichten, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om datagestuurde beslissingen te nemen.

  6. Analyse van mobiele apps: GA4 biedt meer geavanceerde functies voor het bijhouden van analyses van mobiele apps, door het automatisch bijhouden van gebeurtenissen en meetgegevens voor gebruikersbetrokkenheid.

  Handleiding Google Analytics 4 instellen


  Wil jij overstappen naar GA4, maar weet je niet precies hoe? Geen zorgen, met deze blogreeks van Nick van Maaaren leer je in simpele stappen om Google Analytics & Google Tag Manager in te stellen.

  Naar de Blogreeks

 • De beste seo-tips

  Hier zijn een paar SEO-tips die u kunnen helpen de positie van uw website in zoekmachines te verbeteren:

  1. Gebruik trefwoorden in uw paginatitels, koppen en in de inhoud van uw website.
  2. Maak nuttige inhoud van hoge kwaliteit die op natuurlijke wijze links aantrekt.
  3. Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is en snel laadt.
  4. Gebruik sociale media om uw inhoud te promoten en met uw klanten te communiceren.
  5. Gebruik header-tags (H1, H2, enz.) om aan zoekmachines het belang van verschillende delen van uw inhoud te signaleren.
  6. Gebruik alt-tags om de afbeeldingen op je website te beschrijven.
  7. Gebruik interne koppelingen om de pagina's van uw website aan elkaar te koppelen en het voor gebruikers en zoekmachines gemakkelijker te maken om op uw site te navigeren.
  8. Zorg ervoor dat uw website goed wordt geïndexeerd door zoekmachines door een XML-sitemap te maken.
  9. Gebruik Google Search Console om uw sitemap in te dienen en de zoekprestaties van uw website te controleren.

  Het is ook belangrijk op te merken dat SEO zowel on-page als off-page factoren omvat. On-page factoren verwijzen naar de inhoud en HTML-broncode van een pagina die kan worden geoptimaliseerd, terwijl off-page factoren verwijzen naar backlinks van andere websites. Beide zijn belangrijk voor een goed afgeronde SEO-strategie.

 • wat is affiliate marketing?

  Via jouw site promoot je de producten van iemand anders. Dit kan makkelijk en snel via zogenaamde affiliatenetwerken. Via die netwerken krijg je de tools en toegang tot een reeks van bedrijven die mogelijk via jouw site klanten willen werven.
  Het begint ermee dat je je aanmeld bij een affiliatenetwerk. Deze zal je site bekijken en na goedkeuring kun je geschikte adverteerders uitzoeken. Meestal kijkt de door jou uitgezochte adverteerder nog naar je site. Is er een match, dan kun je aan de gang. Dit doe je door een speciale affiliate link op jouw website te plaatsen. Deze linkt dan naar het product wat je promoot. Doordat je een speciale affiliate link gebruikt, kan er precies gemeten worden dat de bezoeker via jouw website komt, en zo krijg je dus commissie als de consument het product koopt.
  Als je een drukbezochte site hebt kan het je best een redelijk bedrag opleveren.
  Je bent als het ware een soort tussenpersoon of verwijzer.

  De verwijzende site heet de publiser, de site waarnaartoe verwezen wordt de adverteerder

 • Dommelweb Internetmarketing Den Bosch

  Dommelweb internet marketingDommelweb Internetmarketing is een gecertificeerd internetmarketingbureau in Den Bosch. Zij ontwerpen en ontwikkelen websites met de bijhorende SEO/SEA (internetmarketing) en een beheersysteem (ons CMS is meestal Wordpress). Bekijk ons veelzijdige portfolio van basis-websites tot webshops. We zorgen ook voor support en redactie op uw website-->>bekijk support.

  Onze Quickscan

  Onze quickscan geeft u geheel gratis en vrijblijvend concrete aanbevelingen voor optimalisatie (SEO) & social media. We analyseren gratis uw website op de volgende punten:

  • Vindbaarheid bij zoekmachines.
  • Inzet van mogelijkheden internetmarketing.
  • Vormgeving & Techniek.
  • Inzet Social Media.

   

  Klik hier om gratis en vrijblijvend een quickscan aan te vragen.

 • Marketingbureau Kleur

  Marketingbureau Kleur

  Juliette van Marketingbureau Kleur is een echte marketing- en communicatie specialist voor ZZP en MKB. Zij adviseert jou als ondernemer en professional over hoe je jouw bedrijf kunt versterken en laten groeien. En hoe je jouw expertise, doelen en dromen omzet in praktische en waardevolle marketing samengevat in een plan met creatieve content. Zij is hierbij je coachadviseur of interimmer.  Juliette heeft ruime ervaring; van losse krabbels op een servet tot internationale miljoenenplannen en met inmiddels meer dan 2.000 ondernemers die haar lessen live en online volgen.

 • WebsiteOffertes.nl; platform om een gratis een offerte aanvraag te plaatsen op het gebied van websites, marketing & app's.

  Gratis Website Offertes ontvangen!

  WebsiteOffertes.nl is het platform om een gratis een offerte aanvraag te plaatsen op het gebied van websites, marketing & app's. De klant kan bij WebsiteOffertes.nl binnen 24 uur vrijblijvende offertes ontvangen van webdesigners die geïnteresseerd zijn in specifieke opdrachten! Of het nu gaat om een hele nieuwe website of de huidige website in een nieuw jasje te steken plaats gemakkelijk de opdracht en er wordt eenvoudig en vrijblijvend in contact getreden met professionele webdesigners.

   

  Gratis Website Offertes ontvangen!