Reddit is eigenlijk een gigantisch grote community waar allerlei onderwerpen  besproken worden.

x3e7ttaur3431.jpgReddit is eigenlijk een gigantisch grote community waar allerlei onderwerpen  besproken worden. Dat maakt het naar mijn mening ook erg veelzijdig. Ook Reddit is een broedplaats voor extreemrechts." Vooral Forum voor Democratie is er oververtegenwoordigd. In principe is Reddit een open discussie plaats. De moderatoren van groepen kunnen hun groep strak beheren. Iedere kritische opmerking in een groep van Forum wordt direct verwijderd.

Naar Reddit

Gab werd opgericht uit protest tegen bestaande sociale media

Als het over social media gaat, hebben we het vrijwel altijd over de bekende platformen. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, WhatsApp… “Maar wacht, er is meer”, Naast deze bekende mainstream-kanalen zijn er namelijk ook minder bekende socials in omloop, zoals Gab. Gab werd in augustus 2016 opgericht uit protest tegen bestaande sociale media. Het platform wordt met name gezien als een alternatief voor Twitter, door gebruikers de mogelijkheid te bieden berichten van maximaal driehonderd tekens (zogenoemde gabs) te schrijven. Ook hanteert het een met Reddit vergelijkbaar systeem waarbij gebruikers een bericht kunnen beoordelen door erop te stemmen. Gab profileert zich als vrijplaats voor de vrijheid van meningsuiting. Op een aantal wettelijk verboden zaken na, zoals terrorisme en de verspreiding van kinderporno, is geen enkel onderwerp taboe.Dit maakte het sociale medium aantrekkelijk voor extreemrechtse uitingen die op mainstream sociale media niet (meer) zijn toegestaan. "In theorie staat het open voor iedereen, maar je ziet dat Gab vooral wordt bezocht door aanhangers van nieuw rechts. Op het sociale medium zijn niet echt gematigde stemmen te vinden", zegt hij. "Het is een broedplaats voor extreemrechts." Het is één van de verborgen hoekjes waar Forum voor Democratie en komplotdenkers hun aanhangers werven.

Naar Gab

DuckDuckGo √Privé Zoeken √Blokkeer Trackers √ Site Encryptie

DuckDuckGo

Internetgebruikers worden zich steeds bewuster van het feit dat ze online overal gevolgd worden. De privacy-vriendelijke zoekmachine DuckDuckGo merkt dat ook. Dagelijks verwerkt de site nu 30 miljoen zoekopdrachten per dag, de helft meer dan een jaar geleden.

Door te zoeken op Google, bouwt de zoekgigant een uitgebreid profiel van je op - een ware goudmijn voor adverteerders. Daarnaast worden zoekresultaten telkens nauwer op je afgestemd, zodat je telkens meer in je eigen informatie-bubbel terecht komt. DuckDuckGo wordt vaak genoemd als alternatief op Google, omdat de zoekmachine geen zoekgegevens van je opslaat.  

DuckDuckGo Is de snelst groeiende zoekmachine van het moment. Het grote voordeel van DuckDuckGo in vergelijking met de huidige zoekmachines is dat deze zoekmachine geen persoonlijke data opslaat. Je raakt daardoor dus niet verstrikt in je 'filter bubble'

Ben je er zat van dat Google alles van je weet? Stel een andere zoekmachine in je browser in! DuckDuckGo is een privacy-vriendelijke zoekmachine, die ook nog goed zoekt. Wij laten zien hoe je DuckDuckGo instelt als standaard zoekmachine in Google Chrome, Firefox, Edge en Safari op iOS en Mac.

Naar Duckdukgo

 

 

Het gevaar van de filter bubble

Tijdens het surfen wordt er een profiel van je gemaakt. Dat gebeurt o.a. op basis van je zoekgeschiedenis, e-mailverkeer, koopgedrag en berichten op sociale media. Door die filtering raken de ruimtes die we op internet betreden steeds verder gepersonaliseerd. Zo worden bijvoorbeeld onze zoekresultaten steeds minder divers. In het gevormde profiel staat kortweg wie je bent en wat je voorkeuren en interesses zijn.
Bij nieuwe zoekopdrachten wordt vervolgens alles weggelaten wat niet past binnen jouw profiel. Zoekresultaten, maar ook aanbiedingen en reclame, wordt helemaal afgestemd op wat je al eerder zag. Een andere invalshoek, een andere mening, een kritisch artikel of een tegendraadse weerwoord zal worden weggefilterd. Zo ontstaat om elk persoon heen een filter bubble.

Waarom kan een filter bubble gevaarlijk zijn?
Iedereen die op Facebook, Instagram of Twitter zit en wel eens Googlet merkt het: je leest vooral het nieuws van je eigen vrienden, kennissen of mensen die een mening hebben die overeen komt met die van jou. Je zit in de zogenoemde ‘filterbubbel’, een bubbel die vooral bevestigt waar je zelf al van overtuigd bent.De filter bubble levert je gekleurde informatie op. Je krijgt geen objectieve zoekresultaten. Daarmee wordt je de kans ontnomen om zelf een kritische houding te ontwikkelen en een mening te vormen die gebaseerd is op diverse bronnen. Je raakt zo dus langzaam maar zeker verstrikt in zelfbevestiging. Ook tonen sites reklame die passen bij jouw profiel. Onderstaand een mooi voorbeeld: De Telegraaf na het bezoek aan een kledingsite voor moslima's toont advertenties voor moslima's met winkels waar ze burka's verkopen. Terwijl de Telegraaf toch echt een anti-moslimkrant is.

Facebook, krijgt door zijn groeiende rol als nieuwsmedium en de filter bubble die hierdoor is ontstaan, er flink van langs ze worden ervan beschuldigd een belangrijke rol te hebben gespeeld in de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen.

AFFILIATE MARKETING

Via jouw site promoot je de producten van iemand anders. Dit kan makkelijk en snel via zogenaamde affiliatenetwerken. Via die netwerken krijg je de tools en toegang tot een reeks van bedrijven die mogelijk via jouw site klanten willen werven.
Het begint ermee dat je je aanmeld bij een affiliatenetwerk. Deze zal je site bekijken en na goedkeuring kun je geschikte adverteerders uitzoeken. Meestal kijkt de door jou uitgezochte adverteerder nog naar je site. Is er een match, dan kun je aan de gang. Dit doe je door een speciale affiliate link op jouw website te plaatsen. Deze linkt dan naar het product wat je promoot. Doordat je een speciale affiliate link gebruikt, kan er precies gemeten worden dat de bezoeker via jouw website komt, en zo krijg je dus commissie als de consument het product koopt.
Als je een drukbezochte site hebt kan het je best een redelijk bedrag opleveren.
Je bent als het ware een soort tussenpersoon!