Gab is een platform voor sociale media dat is opgericht in 2016. Het staat bekend om zijn toewijding aan de vrijheid van meningsuiting en het gebrek aan inhoudsmoderatie op het platform. Gab heeft een gebruikersbestand aangetrokken met extreemrechtse en alt-rechtse figuren, en is bekritiseerd vanwege het hosten van haatzaaiende uitlatingen en extremistische inhoud.

Gab heeft te maken gehad met controverse en terugslag vanwege zijn rol in de verspreiding van verkeerde informatie en zijn associatie met extremistische groeperingen. In de nasleep van de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021 kreeg Gab kritiek vanwege zijn rol bij het versterken van de complottheorieën en valse verhalen die de aanval aanwakkerden. Als gevolg hiervan stond Gab voor grote uitdagingen op het gebied van hosting en betalingsverwerking, waarbij verschillende grote serviceproviders de banden met het platform verbraken.

Het is belangrijk op te merken dat Gab niet representatief is voor alle sociale-mediaplatforms en met de nodige voorzichtigheid moet worden gebruikt. Veel sociale-mediaplatforms hebben beleid om haatzaaiende uitlatingen en andere soorten schadelijke inhoud aan te pakken, en het is belangrijk voor gebruikers om op de hoogte te zijn van dit beleid en om op verantwoorde wijze gebruik te maken van sociale media.

Naar Gab

Log in of registreer jezelf en plaats een opmerking over “GAB sociaal mediaplatform”