MeWe is een platform voor sociale media dat in 2016 werd gelanceerd. Het staat bekend om zijn toewijding aan de privacy van gebruikers en het ontbreken van gerichte advertenties op het platform. MeWe heeft een reeks functies die vergelijkbaar zijn met andere sociale-mediaplatforms, waaronder gebruikersprofielen, groepen en de mogelijkheid om tekst, afbeeldingen en andere soorten media te delen.

MeWe heeft een groeiend gebruikersbestand, met miljoenen gebruikers wereldwijd. Het heeft een diverse gemeenschap van gebruikers aangetrokken, waaronder artiesten, activisten en technologieliefhebbers. Het is echter nog steeds een relatief kleine speler in het social media landschap in vergelijking met grotere platformen als Facebook en Twitter.

Een van de belangrijkste kenmerken van MeWe is de focus op de privacy van gebruikers. Het platform houdt de activiteiten van gebruikers niet bij en verkoopt hun gegevens niet aan adverteerders, en het biedt een reeks privacycontroles waarmee gebruikers hun instellingen kunnen aanpassen. MeWe heeft ook kritiek gekregen voor het hosten van complottheorieën en andere soorten verkeerde informatie, en wordt ervan beschuldigd een toevluchtsoord te zijn voor extremistische groeperingen. Het is belangrijk dat gebruikers zich bewust zijn van deze mogelijke risico's en MeWe verantwoord gebruiken.

Log in of registreer jezelf en plaats een opmerking over “MeWe is een platform voor sociale media dat in 2016 werd gelanceerd.”