woensdag, 23 juni 2021 11:07

U gebruikt waarschijnlijk niet de beste browser van het web

Written by
Rate this item
(0 votes)

Met eindeloze nieuwe aanpassingsopties zoals nieuwe e-mailclients en een feedreader, is Vivaldi 4.0 nu nog beter geworden.

de betere browser vivaldi

Deze week heeft het team achter de Vivaldi-webbrowser versie 4.0 uitgebracht , wat mij een geschikt moment lijkt om je te vertellen dat je het moet uitproberen. Om Neil Stephenson af te kraken , overtreft Vivaldi alle andere webbrowsers "op ongeveer dezelfde manier als de middagzon de sterren doet ... het is niet alleen groter en helderder, het laat gewoon al het andere verdwijnen."

Aanpassing is de sleutel
Stephenson had het eigenlijk over de teksteditor Emacs , wiens oneindige recursiviteit hem tot de heilige graal van teksteditors van de programmeur maakt . Maar ik denk dat de metafoor net zo goed van toepassing is op Vivaldi als op andere webbrowsers. Ik denk niet dat het een stuk om te zeggen dat Vivaldi is de Emacs van webbrowsers.

Jon von Tetzchner, CEO van Vivaldi, was ook de medeoprichter van Opera , een van de eerste webbrowsers met functies zoals het blokkeren van pop-ups en browsen met tabbladen. Het aanpassingsniveau en de krachtige gebruikersfuncties die Opera onderscheiden, zijn vandaag ook aanwezig in Vivaldi, samen met nog veel meer.

Op het eerste gezicht lijkt Vivaldi een iets kleurrijkere versie van je gemiddelde webbrowser - het spiegelen van de kleuren van de webpagina is een opmerkelijke Vivaldi-functie die Apple schaamteloos in Safari heeft gekopieerd. Pas als je in de instellingen van Vivaldi duikt, ontdek je de ware kracht ervan: de mogelijkheid om je browse-ervaring precies aan te passen zoals jij dat wilt.

Net als Emacs kan de Vivaldi-opstelling en -ervaring van iedereen anders zijn, en dat is het punt. De slogan van Vivaldi is "Een webbrowser voor onze vrienden." Met 'onze vrienden' bedoelt Vivaldi mensen zoals jij en ik - in de veronderstelling natuurlijk dat je iemand bent die op internet zit om werk te doen en contact te houden met je vrienden, in plaats van de grillen en algoritmen van Big Tech te consumeren .

Naar Vivaldi

Read 426 times Last modified on woensdag, 23 juni 2021 11:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.