wat is en kan chat GPT

Chat GPTChatGPT is een model voor het genereren van grote talen, ontwikkeld door OpenAI. Het is getraind op een enorme dataset van door mensen gegenereerde tekst, zoals boeken, artikelen en websites, en kan menselijke tekst genereren als reactie op prompts. Het kan voor verschillende taken worden gebruikt, zoals het vertalen van talen, het samenvatten van teksten, het beantwoorden van vragen en meer.

WORKSHOP: Chat GPT gebruiken: zo praat je met de slimme chatbot

softwareprogramma's voor fotobewerking: Photoshop (betaald), Photofiltre (gratis) en Gimp (gratis) vergeleken

PhotofiltreFotofilter versus Photoshop

Photofiltre en Photoshop zijn twee verschillende softwareprogramma's voor fotobewerking. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Prijs: Photoshop is een betaald softwareprogramma, terwijl Photofiltre een gratis softwareprogramma is.

 • Functies: Photoshop is professionele fotobewerkingssoftware die een breed scala aan geavanceerde functies biedt, waaronder ondersteuning voor lagen, maskering en geavanceerde kleurcorrectie. Photofiltre is een eenvoudiger fotobewerkingsprogramma dat geschikt is voor basisretouchering en manipulatie van afbeeldingen.

 • Gebruikersinterface: Photoshop heeft een complexere gebruikersinterface, met een groter aantal tools en opties. Photofiltre heeft een meer gestroomlijnde interface die voor beginners gemakkelijker te gebruiken is.

 • Bestandscompatibiliteit: Photoshop kan een breed scala aan bestandsindelingen openen en opslaan, waaronder PSD, JPEG en PNG. Photofiltre kan alleen bestanden opslaan in BMP-, GIF-, JPG- en PNG-indeling.

Over het algemeen is Photoshop een krachtigere en veelzijdigere fotobewerkingssoftware, terwijl Photofiltre een eenvoudiger en eenvoudiger programma is.

Fotofilter versus gimp
 
gimp

Photofiltre en GIMP (GNU Image Manipulation Program) zijn twee verschillende softwareprogramma's voor fotobewerking. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Prijs: GIMP is een gratis en open-source softwareprogramma, terwijl Photofiltre ook een gratis softwareprogramma is.

 • Functies: GIMP is een krachtigere en feature-rijke fotobewerkingssoftware die een breed scala aan geavanceerde functies biedt, waaronder ondersteuning voor lagen, maskering en geavanceerde kleurcorrectie. Photofiltre is een eenvoudiger fotobewerkingsprogramma dat geschikt is voor basisretouchering en manipulatie van afbeeldingen.

 • Gebruikersinterface: GIMP heeft een complexere gebruikersinterface, met een groter aantal tools en opties. Photofiltre heeft een meer gestroomlijnde interface die voor beginners gemakkelijker te gebruiken is.

 • Bestandscompatibiliteit: GIMP kan een breed scala aan bestandsindelingen openen en opslaan, waaronder PSD, JPEG en PNG. Photofiltre kan alleen bestanden opslaan in BMP-, GIF-, JPG- en PNG-indeling.

Over het algemeen is GIMP een krachtigere en veelzijdigere fotobewerkingssoftware, terwijl Photofiltre een eenvoudiger en eenvoudiger programma is.

Gimp versus Photoshop

GIMP (GNU Image Manipulation Program) en Photoshop zijn twee verschillende softwareprogramma's voor fotobewerking. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Prijs: Photoshop is een betaald softwareprogramma, terwijl GIMP een gratis en open-source softwareprogramma is.

 • Functies: Photoshop is professionele fotobewerkingssoftware die een breed scala aan geavanceerde functies biedt, waaronder ondersteuning voor lagen, maskering en geavanceerde kleurcorrectie. GIMP is krachtigere en veelzijdigere fotobewerkingssoftware die ook een breed scala aan geavanceerde functies biedt, maar misschien niet zo uitgebreid is als Photoshop.

 • Gebruikersinterface: Photoshop heeft een meer gepolijste en professionele gebruikersinterface, met een groter aantal tools en opties. GIMP heeft een meer aanpasbare interface, maar het kan voor beginners moeilijker zijn om te gebruiken.

 • Bestandscompatibiliteit: Photoshop kan een breed scala aan bestandsindelingen openen en opslaan, waaronder PSD, JPEG en PNG. GIMP kan ook een breed scala aan bestandsindelingen openen en opslaan, waaronder PSD (met enkele beperkingen).

Over het algemeen is Photoshop een professionelere en veelzijdigere fotobewerkingssoftware, terwijl GIMP een krachtiger en aanpasbaar (maar mogelijk minder gebruiksvriendelijk) alternatief is.

betaalde of gratis kantoorsoftwareprogramma's

betaalde of gratis kantoorsoftwareprogramma's die worden gebruikt voor het maken en bewerken van documenten, presentaties en andere soorten kantoorgerelateerd materiaal.OpenOffice, LibreOffice en Microsoft Office zijn allemaal kantoorsoftwareprogramma's die worden gebruikt voor het maken en bewerken van documenten, presentaties en andere soorten kantoorgerelateerd materiaal.

OpenOffice is een open-source kantoorsuite die oorspronkelijk is ontwikkeld door Sun Microsystems en nu wordt onderhouden door de Apache Foundation. Het is gratis beschikbaar en bevat een reeks toepassingen, zoals een tekstverwerker, spreadsheet en presentatieprogramma.

LibreOffice is ook een open-source kantoorsuite die is ontwikkeld als een afsplitsing van OpenOffice. Het is gratis beschikbaar en bevat een reeks toepassingen, zoals een tekstverwerker, spreadsheet en presentatieprogramma.

Microsoft Office is een eigen kantoorsuite ontwikkeld door Microsoft. Het bevat een scala aan toepassingen, zoals Word, Excel en PowerPoint, en is verkrijgbaar als zelfstandig product of als onderdeel van een Office 365-abonnement.

Over het algemeen kunnen alle drie de softwareprogramma's voor kantoorsuites worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan kantoorgerelateerde documenten en materialen te maken en te bewerken, maar ze hebben enkele verschillen wat betreft functies en beschikbaarheid. OpenOffice en LibreOffice zijn beide gratis en open-source, terwijl Microsoft Office een eigen product is dat moet worden gekocht.

LibreOffice en OpenOffice zijn beide gratis, open-source kantoorsuites met toepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en meer. Beide suites zijn alternatieven voor commerciële kantoorsuites, zoals Microsoft Office, en zijn populair bij gebruikers die een basisset kantoorhulpmiddelen nodig hebben en niet willen betalen voor een abonnement op een commerciële suite.

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen LibreOffice en OpenOffice:

 • Ontwikkeling: LibreOffice is ontwikkeld door The Document Foundation, een onafhankelijke organisatie die het gebruik van open standaarden voor documentformaten promoot. OpenOffice is ontwikkeld door de Apache Foundation.

 • Gebruikersinterface: LibreOffice en OpenOffice hebben enigszins verschillende gebruikersinterfaces, waarbij sommige gebruikers de ene gemakkelijker te gebruiken vinden dan de andere.

 • Compatibiliteit: beide suites zijn compatibel met een breed scala aan bestandsindelingen, maar er kunnen enkele kleine verschillen zijn in de manier waarop ze met bepaalde indelingen omgaan.

Over het algemeen zijn zowel LibreOffice als OpenOffice sterke opties voor gebruikers die een gratis, open-source kantoorsuite nodig hebben. Het kan de moeite waard zijn om beide te proberen om te zien welke je voorkeur heeft.

 

open officeOpenOffice is een gratis, open-source kantoorpakket met toepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en meer. Het is ontwikkeld door de Apache Foundation en is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

OpenOffice is vergelijkbaar met andere kantoorsuites, zoals Microsoft Office, maar is gratis te downloaden en te gebruiken. Het is een populair alternatief voor commerciële kantoorsuites, vooral voor gebruikers die een basisset kantoorhulpmiddelen nodig hebben en niet willen betalen voor een abonnement op een commerciële suite.

OpenOffice bevat een aantal functies die vaak worden aangetroffen in kantoorsuites, zoals ondersteuning voor een verscheidenheid aan bestandsindelingen, de mogelijkheid om documenten, spreadsheets en presentaties te maken en te bewerken, en hulpmiddelen voor het werken met afbeeldingen en andere media. Het wordt regelmatig bijgewerkt en ondersteund door een grote gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars.

Download OpenOffice

LibreOffice is een gratis, open-source kantoorsuite met toepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en meer. Het is ontwikkeld door The Document Foundation, een onafhankelijke organisatie die het gebruik van open standaarden voor documentformaten promoot. LibreOffice is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux en kan worden gedownload van de LibreOffice-website.

LibreOffice is vergelijkbaar met andere kantoorsuites, zoals Microsoft Office, maar is gratis te downloaden en te gebruiken. Het is een populair alternatief voor commerciële kantoorsuites, vooral voor gebruikers die een basisset kantoorhulpmiddelen nodig hebben en niet willen betalen voor een abonnement op een commerciële suite.

LibreOffice bevat een aantal functies die vaak worden aangetroffen in kantoorsuites, zoals ondersteuning voor een verscheidenheid aan bestandsindelingen, de mogelijkheid om documenten, spreadsheets en presentaties te maken en te bewerken, en hulpmiddelen voor het werken met afbeeldingen en andere media. Het wordt regelmatig bijgewerkt en ondersteund door een grote gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars.

 

Downloaden LibreOffice

Writer is de tekstverwerker binnen LibreOffice. 
Te gebruiken voor alles van het vlot opstellen van een brief tot en met het produceren van een compleet boek met inhoudsopgaven, illustraties, bibliografieën en grafieken. Er zijn functies die u helpen om moeilijk werk makkelijk te maken, zoals automatische woord-aanvulling, auto-opmaak en automatische spellingscontrole maar deze functies zijn ook zeer eenvoudig uit te schakelen als u dat wenst. Writer is krachtig genoeg om desktoppublishing taken aan te kunnen, zoals het maken van nieuwsbrieven met meerdere kolommen en folders. Writer geeft volop de ruimte aan uw fantasie.

Calc temt uw getallen en helpt met moeilijke beslissingen als u de alternatieven wilt analyseren.
Analyseer uw gegevens met Calc en gebruik het om uw uiteindelijke resultaat te presenteren.
Grafieken en analyse-gereedschappen zorgen dat u goed onderbouwde beslissingen inzichtelijk kunt tonen. Een volledige geïntegreerde assistent zorgt dat het invoeren van complexe formules eenvoudiger is. Gegevens van externe databases, zoals SQL of Oracle, kunnen worden toegevoegd gesorteerd en gefilterd voor statistische analyses. Gebruik de grafische functies voor het tonen van grote aantallen 2D en 3D grafieken uit 13 categorieën, waaronder lijn, vlak, staaf, taart X-Y, en net – met tientallen beschikbare variaties. U vindt er zeker één die geschikt is voor uw project. 

Impress is de snelste en makkelijkste manier om effectieve multimedia-presentaties te maken.
Uitgebreide mogelijkheden met animaties en speciale effecten om soms net een beetje extra te geven. Maak presentaties die nog er nog professioneler uit zien dan de standaard presentaties die u gewoonlijk ziet op het werk. Krijg de aandacht van uw bazen en collega's met iets dat net even anders is.

Draw laat u uit het niets tekeningen, diagrammen en 3D beelden maken. 
Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Dus waarom niet iets geprobeerd met eenvoudige blokken of stroomdiagrammen? Of ga een stap verder en maak op een simpele manier dynamische 3D illustraties en bijzondere effecten. Het is zo simpel en krachtig als u het wilt hebben. 

Base is het database front-end van het LibreOffice pakket.
Met Base kunt u uw bestaande gegevens opslag naadloos integreren in de andere componenten van LibreOffice of een interface maken om als standalone programma uw gegevens gebruiken en bijhouden. U kunt gebruik maken van gekoppelde tabellen en query's uit MySQL, PostgreSQL of Microsoft Access en vele andere bronnen van gegevens, of ze zelf ontwerpen in Base, om krachtige front-ends te bouwen met knappe formulieren, rapporten en views. Ondersteuning voor een groot aantal databases is ingebouwd of eenvoudig te verkrijgen. 

Math is een programma voor vergelijkingen. Het laat u formules maken en tonen voor uw wiskundige, chemische, elektronische en wetenschappelijke vergelijkingen. Vlot en in de gebruikelijke notatievorm. Zelfs de ingewikkeldste berekeningen worden begrijpelijk, als ze goed worden afgebeeld. 

Samenhang - omdat LibreOffice is ontworpen als één programma, kunt u kennis en vaardigheden uit de ene module vaak gebruiken in de anderen. Zo zijn veel vensters en functies gelijk en dus overal even eenvoudig te gebruiken.

LibreOffice heeft ook een functie om PDF-bestanden te maken. Dit betekent dat u documenten, tabellen, presentaties, grafieken zo kunt verspreiden, dat u er zeker van kunt zijn dat ze kunnen worden geopend en gelezen door gebruikers van bijna alle soorten computers en besturingssystemen.

Download LibreOffice

 

OpenOffice is een gratis, open-source kantoorpakket

open officeOpenOffice is een gratis, open-source kantoorpakket met toepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en meer. Het is ontwikkeld door de Apache Foundation en is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

OpenOffice is vergelijkbaar met andere kantoorsuites, zoals Microsoft Office, maar is gratis te downloaden en te gebruiken. Het is een populair alternatief voor commerciële kantoorsuites, vooral voor gebruikers die een basisset kantoorhulpmiddelen nodig hebben en niet willen betalen voor een abonnement op een commerciële suite.

OpenOffice bevat een aantal functies die vaak worden aangetroffen in kantoorsuites, zoals ondersteuning voor een verscheidenheid aan bestandsindelingen, de mogelijkheid om documenten, spreadsheets en presentaties te maken en te bewerken, en hulpmiddelen voor het werken met afbeeldingen en andere media. Het wordt regelmatig bijgewerkt en ondersteund door een grote gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars.

Download OpenOffice

LibreOffice is een gratis, open-source kantoorsuite met toepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en meer. Het is ontwikkeld door The Document Foundation, een onafhankelijke organisatie die het gebruik van open standaarden voor documentformaten promoot. LibreOffice is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux en kan worden gedownload van de LibreOffice-website.

LibreOffice is vergelijkbaar met andere kantoorsuites, zoals Microsoft Office, maar is gratis te downloaden en te gebruiken. Het is een populair alternatief voor commerciële kantoorsuites, vooral voor gebruikers die een basisset kantoorhulpmiddelen nodig hebben en niet willen betalen voor een abonnement op een commerciële suite.

LibreOffice bevat een aantal functies die vaak worden aangetroffen in kantoorsuites, zoals ondersteuning voor een verscheidenheid aan bestandsindelingen, de mogelijkheid om documenten, spreadsheets en presentaties te maken en te bewerken, en hulpmiddelen voor het werken met afbeeldingen en andere media. Het wordt regelmatig bijgewerkt en ondersteund door een grote gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars.

 

Downloaden LibreOffice

Writer is de tekstverwerker binnen LibreOffice. 
Te gebruiken voor alles van het vlot opstellen van een brief tot en met het produceren van een compleet boek met inhoudsopgaven, illustraties, bibliografieën en grafieken. Er zijn functies die u helpen om moeilijk werk makkelijk te maken, zoals automatische woord-aanvulling, auto-opmaak en automatische spellingscontrole maar deze functies zijn ook zeer eenvoudig uit te schakelen als u dat wenst. Writer is krachtig genoeg om desktoppublishing taken aan te kunnen, zoals het maken van nieuwsbrieven met meerdere kolommen en folders. Writer geeft volop de ruimte aan uw fantasie.

Calc temt uw getallen en helpt met moeilijke beslissingen als u de alternatieven wilt analyseren.
Analyseer uw gegevens met Calc en gebruik het om uw uiteindelijke resultaat te presenteren.
Grafieken en analyse-gereedschappen zorgen dat u goed onderbouwde beslissingen inzichtelijk kunt tonen. Een volledige geïntegreerde assistent zorgt dat het invoeren van complexe formules eenvoudiger is. Gegevens van externe databases, zoals SQL of Oracle, kunnen worden toegevoegd gesorteerd en gefilterd voor statistische analyses. Gebruik de grafische functies voor het tonen van grote aantallen 2D en 3D grafieken uit 13 categorieën, waaronder lijn, vlak, staaf, taart X-Y, en net – met tientallen beschikbare variaties. U vindt er zeker één die geschikt is voor uw project. 

Impress is de snelste en makkelijkste manier om effectieve multimedia-presentaties te maken.
Uitgebreide mogelijkheden met animaties en speciale effecten om soms net een beetje extra te geven. Maak presentaties die nog er nog professioneler uit zien dan de standaard presentaties die u gewoonlijk ziet op het werk. Krijg de aandacht van uw bazen en collega's met iets dat net even anders is.

Draw laat u uit het niets tekeningen, diagrammen en 3D beelden maken. 
Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Dus waarom niet iets geprobeerd met eenvoudige blokken of stroomdiagrammen? Of ga een stap verder en maak op een simpele manier dynamische 3D illustraties en bijzondere effecten. Het is zo simpel en krachtig als u het wilt hebben. 

Base is het database front-end van het LibreOffice pakket.
Met Base kunt u uw bestaande gegevens opslag naadloos integreren in de andere componenten van LibreOffice of een interface maken om als standalone programma uw gegevens gebruiken en bijhouden. U kunt gebruik maken van gekoppelde tabellen en query's uit MySQL, PostgreSQL of Microsoft Access en vele andere bronnen van gegevens, of ze zelf ontwerpen in Base, om krachtige front-ends te bouwen met knappe formulieren, rapporten en views. Ondersteuning voor een groot aantal databases is ingebouwd of eenvoudig te verkrijgen. 

Math is een programma voor vergelijkingen. Het laat u formules maken en tonen voor uw wiskundige, chemische, elektronische en wetenschappelijke vergelijkingen. Vlot en in de gebruikelijke notatievorm. Zelfs de ingewikkeldste berekeningen worden begrijpelijk, als ze goed worden afgebeeld. 

Samenhang - omdat LibreOffice is ontworpen als één programma, kunt u kennis en vaardigheden uit de ene module vaak gebruiken in de anderen. Zo zijn veel vensters en functies gelijk en dus overal even eenvoudig te gebruiken.

LibreOffice heeft ook een functie om PDF-bestanden te maken. Dit betekent dat u documenten, tabellen, presentaties, grafieken zo kunt verspreiden, dat u er zeker van kunt zijn dat ze kunnen worden geopend en gelezen door gebruikers van bijna alle soorten computers en besturingssystemen.

Download LibreOffice

Kopiëren, knippen en plakken kan handiger

Kopiëren, knippen en plakken wordt mede mogelijk gemaakt door het Klembord. Op dat Windows-klembord kun je echter maar één item tegelijk plaatsen, wat soms behoorlijk onhandig is. Dat moet handiger kunnen. En dat kan ook! Met Remembr, een soort superklembord.

Download Remember