Software

Software (9)

woensdag, 19 mei 2021 10:50

Muziek luisteren: Spotify Free

Written by
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

  • image image
  • titel Spotify Free
  • beschrijving

    Onmisbaar voor de muziekliefhebber. Bij het gratis abonnement klinken er af en toe reclames tussen de muzieknummers en is op de smartphone alleen de ‘shuffle-modus’ beschikbaar: je kunt dan slechts afspeellijsten beluisteren. Op tablets en desktops geldt deze beperking niet. Wie Sonos, Apple Airplay of Google Chromecast heeft, kan de muziek ook streamen naar stereoapparatuur.

Last modified on woensdag, 19 mei 2021 10:54
vrijdag, 15 januari 2021 12:21

je privacy beschermen bij het gebruik van internet

Written by
Rate this item
(0 votes)

brave.jpg

Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat het belangrijk is om hun privacy te beschermen bij het gebruik van internet. Een belangrijk onderdeel daarbij vormt daarbij de keuze voor de juiste webbrowser. Er zijn talloze gratis webbrowsers die u helpen door het bedrijven lastiger te maken u op het internet te volgen en die ervoor zorgen dat er zo min mogelijk informatie in de browser zelf wordt opgeslagen zodat anderen die dezelfde computer gebruiken informatie over uw surfgedrag niet kunnen inzien.
De markt van browsers wordt gedomineerd door bekende browsers als Chrome en Firefox. Niet iedereen vertrouwt de grote bedrijven achter deze browsers. Uw data worden vaak gedeeld en zelfs wanneer u alle privacy-instellingen aanpast, blijft het maar de vraag in hoeverre uw privacy echt gewaarborgd is. Wanneer u waarde hecht aan uw privacy en geen zin heeft om online gevolgd te worden door bedrijven en websites, dan is Brave een goed alternatief. Brave is een mooi vormgegeven browser, die advertenties en trackers automatisch al blokkeert. De browser is bovendien razendsnel en gebruiksvriendelijk.
Brave heeft een prettig en overzichtelijk thuisscherm, waar snelkoppelingen eenvoudig aan toe te voegen zijn. Hier ziet u gelijk hoeveel advertenties er al geblokkeerd zijn en meer interessante informatie, zoals de tijd. Dit scherm is overigens nog een beetje naar wens aan te passen. Browsen doet u zoals u dat gewend bent. Standaard wordt Google gebruikt als zoekmachine, maar dat is simpel te veranderen naar DuckDuckGo, Bing of een andere zoekmachine. Pagina’s zijn verder direct toe te voegen aan uw favorieten en browsen via privétabbladen en u opent simpel meerdere tabbladen naast elkaar. Brave heeft nog een ingebouwde extensie voor het direct downloaden van torrentbestanden en ondersteunt het gebruik van Chrome extensies.

Brave is gratis te gebruiken en beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. Er zijn apps voor iOS en Android.

Downloaden Brave

woensdag, 13 januari 2021 16:22

WhatsApp Desktop

Written by
Rate this item
(0 votes)

wattsapp.png

Vind je de letters van WhatsApp op je telefoon te klein, ben je het gepriegel met het mobiele toetsenbord zat of wil je de ontvangen foto's en video's ook op de computer opslaan? Dan is WhatsApp Desktop (download: www.whatsapp.com/download of via de Store) wellicht interessant! Via deze app is het mogelijk om het WhatsApp-account óók vanaf de computer te beheren. Open de app en scan eenmalig de QR-code vanuit WhatsApp op de telefoon om de verbinding tussen computer en mobiel tot stand te brengen. Omdat het WhatsApp-account is gekoppeld aan het mobiele nummer, is het voor de werking wel noodzakelijk dat beide apparaten met het internet verbonden zijn.

dinsdag, 12 januari 2021 15:01

TED Notepad

Written by
Rate this item
(0 votes)

TED NotepadTED Notepad  is een digitaal kladblokje. Windows heeft  een standaard kladblok, maar met TED Notepad kan veel nog beter en eenvoudiger. Deze applicatie is speciaal gemaakt om simpele teksten te verwerken, maar heeft meer functies en mogelijkheden dan het kladblok van Windows. Het idee is wel hetzelfde. TED Notepad is een lichtgewicht teksteditor, die naast de bekende opties die in iedere tekstverwerker zitten, handige functies heeft als het snel invoegen van tekst, het tellen van de tekens, woorden automatisch aanvullen, het vinden en verwijderen van dubbele woorden en tekens en nog veel meer.

Download TED Notepad

zaterdag, 09 januari 2021 09:43

LibreOffice. 

Written by
Rate this item
(0 votes)

LibreOffice is het moderne, vrije programma voor persoonlijke office-productiviteit voor uw Windows-, Mac- of Linuxcomputer. Het programma bevat zes modules: Writer, Calc, Impress, Draw, Math en Base. De TDF-gemeenschap, bestaande uit gebruikers, ontwikkelaars en bijdragers, biedt u volledige documentatie en ondersteuning aan. Het biedt dus dezelfde functies als het msOfficepakket, maar het mag gratis worden gebruikt

LibreOffice is kantoorsoftwarepakket dat u gratis kunt downloaden en installeren. Wereldwijd is er een grote groep tevreden LibreOffice-gebruikers. Het programma is verkrijgbaar in meer dan 30 talen, waaronder het Nederlands, en voor alle bekende besturingssystemen, zoals Mac OS X, Microsoft Windows, en Linux (Debian, Ubuntu, Fedora, Mandriva, Suse, ...).

U kunt LibreOffice downloaden, installeren en doorgeven zonder beperking, zonder bang te hoeven zijn voor het schenden van auteursrechten of andere licentie-bepalingen.

Downloaden LibreOffice

Writer is de tekstverwerker binnen LibreOffice. 
Te gebruiken voor alles van het vlot opstellen van een brief tot en met het produceren van een compleet boek met inhoudsopgaven, illustraties, bibliografieën en grafieken. Er zijn functies die u helpen om moeilijk werk makkelijk te maken, zoals automatische woord-aanvulling, auto-opmaak en automatische spellingscontrole maar deze functies zijn ook zeer eenvoudig uit te schakelen als u dat wenst. Writer is krachtig genoeg om desktoppublishing taken aan te kunnen, zoals het maken van nieuwsbrieven met meerdere kolommen en folders. Writer geeft volop de ruimte aan uw fantasie.

Calc temt uw getallen en helpt met moeilijke beslissingen als u de alternatieven wilt analyseren.
Analyseer uw gegevens met Calc en gebruik het om uw uiteindelijke resultaat te presenteren.
Grafieken en analyse-gereedschappen zorgen dat u goed onderbouwde beslissingen inzichtelijk kunt tonen. Een volledige geïntegreerde assistent zorgt dat het invoeren van complexe formules eenvoudiger is. Gegevens van externe databases, zoals SQL of Oracle, kunnen worden toegevoegd gesorteerd en gefilterd voor statistische analyses. Gebruik de grafische functies voor het tonen van grote aantallen 2D en 3D grafieken uit 13 categorieën, waaronder lijn, vlak, staaf, taart X-Y, en net – met tientallen beschikbare variaties. U vindt er zeker één die geschikt is voor uw project. 

Impress is de snelste en makkelijkste manier om effectieve multimedia-presentaties te maken.
Uitgebreide mogelijkheden met animaties en speciale effecten om soms net een beetje extra te geven. Maak presentaties die nog er nog professioneler uit zien dan de standaard presentaties die u gewoonlijk ziet op het werk. Krijg de aandacht van uw bazen en collega's met iets dat net even anders is.

Draw laat u uit het niets tekeningen, diagrammen en 3D beelden maken. 
Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Dus waarom niet iets geprobeerd met eenvoudige blokken of stroomdiagrammen? Of ga een stap verder en maak op een simpele manier dynamische 3D illustraties en bijzondere effecten. Het is zo simpel en krachtig als u het wilt hebben. 

Base is het database front-end van het LibreOffice pakket.
Met Base kunt u uw bestaande gegevens opslag naadloos integreren in de andere componenten van LibreOffice of een interface maken om als standalone programma uw gegevens gebruiken en bijhouden. U kunt gebruik maken van gekoppelde tabellen en query's uit MySQL, PostgreSQL of Microsoft Access en vele andere bronnen van gegevens, of ze zelf ontwerpen in Base, om krachtige front-ends te bouwen met knappe formulieren, rapporten en views. Ondersteuning voor een groot aantal databases is ingebouwd of eenvoudig te verkrijgen. 

Math is een programma voor vergelijkingen. Het laat u formules maken en tonen voor uw wiskundige, chemische, elektronische en wetenschappelijke vergelijkingen. Vlot en in de gebruikelijke notatievorm. Zelfs de ingewikkeldste berekeningen worden begrijpelijk, als ze goed worden afgebeeld. 

Samenhang - omdat LibreOffice is ontworpen als één programma, kunt u kennis en vaardigheden uit de ene module vaak gebruiken in de anderen. Zo zijn veel vensters en functies gelijk en dus overal even eenvoudig te gebruiken.

LibreOffice heeft ook een functie om PDF-bestanden te maken. Dit betekent dat u documenten, tabellen, presentaties, grafieken zo kunt verspreiden, dat u er zeker van kunt zijn dat ze kunnen worden geopend en gelezen door gebruikers van bijna alle soorten computers en besturingssystemen.

Rate this item
(0 votes)

PhotoFiltre is een zeer goed, gratis, gebruiksvriendelijke en uitgebreide foto-editor

PhotoFiltre is een uitstekende, uitgebreide foto-editor met een gebruikersvriendelijke interface. Het programma beschikt over alle standaardfuncties om afbeeldingen te bewerken en foto's te retoucheren. Ook lagen worden ondersteund. Bovendien kun je plugins downloaden voor extra effecten.

Met PhotoFiltre kunt u helderheid, contrast, kleur, verzadiging en gamma correctie aanpassen. Ook bevat het fotobewerkingsprogramma tientallen artistieke filters, zoals waterverf, pasteltinten, Indische inkt, pointillisme, en puzzelstukjes.

Verder kunt u verschillende soorten selecties maken en heeft u diverse tekengereedschappen (zoals toverstokje, pipet, spuitbus, nevel, kloon- en uitsmeerinstrumenten) en penselen tot uw beschikking.

Je kunt er snel en makkelijk de meest voorkomende werkzaamheden mee uitvoeren, zonder dat je -zoals bij Photoshop- door alle functies het bos niet meer ziet. Kortom prima Nederlandstalig en nog gratis ook. 

Downloaden

Let op!
Tijdens de installatie krijgt je de irritante en onnodige Ask-werkbalk voor Internet Explorer en Firefox aangeboden. Haal het vinkje hierbij weg voordat je verder gaat met de installatie van PhotoFiltre!

Download Nederlands taalpakket

Om PhotoFiltre in het Nederlands in te stellen, gaat u naar de map C:\Program Files\PhotoFiltre en gooit u het bestand TranslationEN.plg en eventuele andere plg-bestanden weg. Download vervolgens het Nederlands taalpakket hierboven en pak dit bestand uit in de map C:\Program Files\PhotoFiltre. Als u PhotoFiltre nu opnieuw opstart is de interface Nederlands.

 

Rate this item
(0 votes)

met deze gratis software kun je gewiste bestanden weer herstellenPer ongeluk gewiste bestanden op de harde schijf van je PC of van een andere datadrager zoals de geheugenkaart van je fotocamera of telefoon, kun je vaak  bestanden herstellen.Voorwaarde is wel dat je nog geen nieuwe data over de gewiste bestanden hebt geschreven. Als bestanden of documenten al langere tijd geleden zijn gewist is de kans groot dat deze plek op de datadrager al een keer overschreven is met andere data waardoor het onmogelijk is om de bestanden te herstellen.
Recuva is een gratis programma dat speciaal ontworpen is om bestanden te herstellen die per ongeluk zijn gewist. Je kunt het gebruiken op sommige gegevensdragers zoals een iPod. Ook niet opgeslagen bestanden op andere apparaten kunnen  worden hersteld, zoals voor het herstellen van bestanden op de geheugenkaart van fotocamera's of telefoontoestellen. Recuva is een gratis freeware programma

Recuva downloaden

Last modified on zaterdag, 09 januari 2021 09:20
zaterdag, 09 januari 2021 08:29

Muziek luisteren: Spotify Free

Written by
Rate this item
(0 votes)

Muziek luisteren: Spotify Free

Onmisbaar voor de muziekliefhebber. Bij het gratis abonnement klinken er af en toe reclames tussen de muzieknummers en is op de smartphone alleen de ‘shuffle-modus’ beschikbaar: je kunt dan slechts afspeellijsten beluisteren. Op tablets en desktops geldt deze beperking niet. Wie Sonos, Apple Airplay of Google Chromecast heeft, kan de muziek ook streamen naar stereoapparatuur.

Naar Spotify Free

Rate this item
(0 votes)

 Unzip bestanden gratis - Open zip-bestanden gratis zonder licentie gezeurZip-bestanden worden gebruikt om bestanden te bundelen en te verkleinen. Daardoor is het makkelijker om ze te versturen via internet. Behalve zip is ook rar een bekend bestandsformaat. Dat verkleint bestanden nog meer. Het gratis programma 7-Zip kan met beide formaten overweg én heeft een eigen formaat: 7z. Het een prima alternatief voor de ingebakken zip-software van Windows.

Je kunt 7-Zip op elke computer gebruiken, ook een computer in een commerciële organisatie. Je hoeft je niet te registreren of te betalen voor 7-Zip.

Naar 7-Zip

Last modified on zaterdag, 09 januari 2021 09:21