brave.jpg

Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat het belangrijk is om hun privacy te beschermen bij het gebruik van internet. Een belangrijk onderdeel daarbij vormt daarbij de keuze voor de juiste webbrowser. Er zijn talloze gratis webbrowsers die u helpen door het bedrijven lastiger te maken u op het internet te volgen en die ervoor zorgen dat er zo min mogelijk informatie in de browser zelf wordt opgeslagen zodat anderen die dezelfde computer gebruiken informatie over uw surfgedrag niet kunnen inzien.
De markt van browsers wordt gedomineerd door bekende browsers als Chrome en Firefox. Niet iedereen vertrouwt de grote bedrijven achter deze browsers. Uw data worden vaak gedeeld en zelfs wanneer u alle privacy-instellingen aanpast, blijft het maar de vraag in hoeverre uw privacy echt gewaarborgd is. Wanneer u waarde hecht aan uw privacy en geen zin heeft om online gevolgd te worden door bedrijven en websites, dan is Brave een goed alternatief. Brave is een mooi vormgegeven browser, die advertenties en trackers automatisch al blokkeert. De browser is bovendien razendsnel en gebruiksvriendelijk.
Brave heeft een prettig en overzichtelijk thuisscherm, waar snelkoppelingen eenvoudig aan toe te voegen zijn. Hier ziet u gelijk hoeveel advertenties er al geblokkeerd zijn en meer interessante informatie, zoals de tijd. Dit scherm is overigens nog een beetje naar wens aan te passen. Browsen doet u zoals u dat gewend bent. Standaard wordt Google gebruikt als zoekmachine, maar dat is simpel te veranderen naar DuckDuckGo, Bing of een andere zoekmachine. Pagina’s zijn verder direct toe te voegen aan uw favorieten en browsen via privétabbladen en u opent simpel meerdere tabbladen naast elkaar. Brave heeft nog een ingebouwde extensie voor het direct downloaden van torrentbestanden en ondersteunt het gebruik van Chrome extensies.

Brave is gratis te gebruiken en beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. Er zijn apps voor iOS en Android.

Downloaden Brave

Log in of registreer jezelf en plaats een opmerking over “je privacy beschermen bij het gebruik van internet”