mobiel 0625492100 schrijf je eigen bijdrage en stuur die via email naar info@snelvindbaar.nl

 

LibreOffice en OpenOffice zijn beide gratis, open-source kantoorsuites met toepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en meer. Beide suites zijn alternatieven voor commerciële kantoorsuites, zoals Microsoft Office, en zijn populair bij gebruikers die een basisset kantoorhulpmiddelen nodig hebben en niet willen betalen voor een abonnement op een commerciële suite.

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen LibreOffice en OpenOffice:

  • Ontwikkeling: LibreOffice is ontwikkeld door The Document Foundation, een onafhankelijke organisatie die het gebruik van open standaarden voor documentformaten promoot. OpenOffice is ontwikkeld door de Apache Foundation.

  • Gebruikersinterface: LibreOffice en OpenOffice hebben enigszins verschillende gebruikersinterfaces, waarbij sommige gebruikers de ene gemakkelijker te gebruiken vinden dan de andere.

  • Compatibiliteit: beide suites zijn compatibel met een breed scala aan bestandsindelingen, maar er kunnen enkele kleine verschillen zijn in de manier waarop ze met bepaalde indelingen omgaan.

Over het algemeen zijn zowel LibreOffice als OpenOffice sterke opties voor gebruikers die een gratis, open-source kantoorsuite nodig hebben. Het kan de moeite waard zijn om beide te proberen om te zien welke je voorkeur heeft.