mobiel

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van een telefoon die je in je binnenzak kon meenemen  een ver toekomstbeeld. Het begon zowat in 1999. Inmiddels kunnen we wel wat meer met de telefoon dan alleen bellen. In 1999 konden we dat niet bedenken. Bovendien was de vaste telefoon van toen een stuk duurder dan de mobiele telefoon van nu.Beeldbellen was toen nog een utopie!

Sindsdien gaat het hard met de ontwikkeling van de mobiele telefonie. Inmiddels bestaat is de Short Message Service (SMS) geïntroduceerd en een paar jaar later volgt het mobiele internet. De flip- en slidemodellen verdwijnen en maken plaats voor de zogenaamde candybarmodellen, zoals de iPhone. Er komen steeds meer apps en het gebruik van de mobiele telefoon neemt flink toe. Nu heeft ongeveer 80 procent van de Nederlanders een smartphone. Onder jongeren ligt dat percentage zelfs op 96 procent.

2G
Vóór de introductie van data via 3G-verbindingen, was er 2G. 2G is de tweede generatie van draadloze telefoonverbindingen. Het aloude en betrouwbare gsm-netwerk. Jouw eerste mobieltje werkte waarschijnlijk op 2G en dit type verbindingen was (en is) prima voor het versturen van eenvoudige data zoals korte tekstberichten. Nog steeds wordt 2G in grote delen van de wereld als primaire netwerk gebruikt. Maar niet in Nederland, want hier hebben we inmiddels 3G en 4G.

3G
3G staat voor de derde generatie in de standaard van mobiele telefonie. De snelheid van dataverbindingen ligt tussen de 5 en de 10 Mbit per seconde, wat overeenkomt met ADSL-snelheid. Met 3G werd het voor het eerst mogelijk om écht te internetten en filmpjes te bekijken op je mobiel. Maar doordat internet mogelijk werd, gingen ook de eisen van consumenten omhoog. Het mobiele datagebruik steeg, net als de internetsnelheden die we thuis via de kabel en via glasvezel konden bereiken en waaraan we gewend raakten. De behoefte aan sneller mobiel internet groeide.

4G
Vanaf februari 2013 werd 4G in Nederland uitgerold. In het begin waren er nog maar weinig apparaten die de nieuwe standaard ondersteunden, maar inmiddels kunnen vrijwel alle nieuwe smartphones en tablets met deze grote datasnelheden omgaan. Je 4G-toestel kan trouwens altijd over op 3G of een nog lagere snelheid, mocht de 4G-verbinding om wat voor reden dan ook niet beschikbaar zijn. Oudere telefoons en tablets kunnen echter lang niet allemaal over op de nieuwe 4G-standaard. Dit is iets om rekening mee te houden als je op de hoogste snelheid wilt kunnen internetten.

4G-verbindingen kunnen snelheden van meer dan 100 Mbit per seconde aan, wat overeenkomt met snelle kabelverbindingen of glasvezel. Dat betekent dat je ook lange video's zonder haperingen kunt bekijken en onderweg bestanden snel kunt downloaden. 4G is inmiddels ook in vrijwel heel Nederland beschikbaar en de meeste mobiele aanbieders maken gebruik van dit netwerk .

5G
Wat is 5G? Nu bijna heel Nederland natuurlijk al surft, gamet en YouTube-video's bekijkt op 4G, hebben we het alweer over de opvolger: 5G. Hoewel 4G feitelijk pas net is uitgerold, is het aannemelijk dat we over een paar jaar overgaan op snelheden die nog eens vele malen hoger liggen. Wat zijn de voordelen van deze duizelingwekkende snelheden? Er kunnen veel meer gebruikers tegelijkertijd op het netwerk. Dat is handig wanneer grote mensenmassa's bij elkaar zijn, zoals op festivals en evenementen. 5G zal hiernaast ook een groter bereik hebben, het zal zuiniger in het gebruik zijn en de verbindingen zullen nog stabieler en betrouwbaarder zijn. Dit maakt het eveneens mogelijk om veel apparaten in huis en in de openbare ruimte op een stabiele manier met elkaar te verbinden. Niet iedereen is even blij met 5G. Er zijn mensen die geloven dat 5G slecht is voor de gezondheid ( zoals bij Forum voor Democratie) Er wordt ook verband gelegd met het Coronavirus. Velen vinden dit maar onzin. Ondertussen worden 5G zendmasten met regelmaat gesabboteerd

Deze snelle ontwikkeling zorgt er voor dat er druk geconcureerd wordt op de markt van de mobiele telefonie. De aanbiedingen buitelen over elkaar heen. Genoeg reden om hier steeds de meest aktuele aanbiedingen te verzamelen.

 

Ben Black Friday Deals - Google Pixel 6A

Ben Black Friday Deals - Google Pixel 6A

Ben is de aanbieder van goedkope Sim only abonnementen en abonnementen met toestellen. Ben is een zelfstandig onderdeel van T-Mobile Netherlands B.V. en maakt gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile. Elke maand heeft Ben nieuwe proposities met scherpe aanbiedingen in de telecom markt.

Meer over en van Ben 

 

Tele2 Black Friday - Samsung Galaxy S22

Tele2 Black Friday - Samsung Galaxy S22

Over Tele2:

Tele2 Nederland B.V. is één van de grootste communicatiebedrijven in Nederland. Het bedrijf biedt zowel de consumenten- de zakelijke als de wholesale markt een compleet pakket van communicatiediensten. Tele2 biedt vaste en mobiele spaar-, data-, internet-, tv- en ICT-diensten aan via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën.

Meer over en van Tele2

Google Pixel 6a - beste deals zonder poespas

Ben is de aanbieder van goedkope Sim only abonnementen en abonnementen met toestellen. Ben is een zelfstandig onderdeel van T-Mobile Netherlands B.V. en maakt gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile. Elke maand heeft Ben nieuwe proposities met scherpe aanbiedingen in de telecom markt.

Meer over en van Ben 

Simpel: 3GB + 3GB Gratis €7,50 p/m

Over Simpel:

Simpel biedt al meer dan 10 jaar voordelige sim-only aanbiedingen zonder onnodige extra's. Met een sim-only abonnement van Simpel kies je voor supergoedkoop bellen, sms'en en internetten met gratis 4G-internetsnelheid vanaf €2,50 per maand. En je krijgt de middelen om maximale controle over de kosten te houden. Met de Mijn Simpel-app heb je overal en altijd inzicht in je verbruik en kun je je abonnement eenvoudig zelf beheren. Je kunt bijvoorbeeld een Plafondbedrag instellen, gratis je bundels per maand omhoog en omlaag aanpassen en MB-aanvullers bestellen. Met Simpel maak je gebruik van het netwerk van T-Mobile, het als beste geteste en snelste mobiele netwerk van Nederland. Meer dan 45000 klanten beoordelen Simpel gemiddeld als ‘Uitstekend’ via Trustpilot. Simpel doet geen kredietcheck, iedereen is welkom.

Meer over en van Simpel

Super Limited Super Deals - iPhone 14

Tijdelijk 3 maanden Apple TV+ en 6 maanden Apple Music cadeau bij aankoop van een nieuwe iPhone.

Meer info Apple TV+

Meer info Apple Music

Over T-Mobile:

T-Mobile is onderdeel van Deutsche Telekom en heeft meer dan 3,7 miljoen klanten in Nederland. Dit maakt het bedrijf één van de grootste mobiele aanbieders in Nederland. T-Mobile heeft voor ieder wat wils. Of je nou veel of weinig belt, internet en sms’t. Zelfs als je eindeloos wil genieten van je favoriete video’s, muziek en apps heeft T-Mobile het ideale abonnement: Go Unlimited. Je kiest snel en eenvoudig je ideale sim only-abonnement. Profiteer met jouw sim only ook van maandelijkse korting op je factuur met T-Mobile Klantvoordeel. Mooi meegenomen. En ga je vaak op reis buiten de EU? Daarvoor heeft T-Mobile speciale Travel & Surf-abonnementen, zodat je kosten ook daar laag blijven.

Meer over en van T-mobile

iPhone 14 design: strak en modern

Geen enorme stap, maar opnieuw een verfijning van de bekende vormgeving van de iPhone. De iPhone 14 ziet er weer net een stukje strakker en moderner uit. De hoeken van de iPhone 14 zijn wat ronder geworden en ook de randen aan de zijkanten van het beeldscherm zijn weer ietsje dunner geworden.

De iPhone 14 voelt verder weer luxe aan vanwege de hoge kwaliteit materialen. De behuizing bestaat uit aluminium en glas.

Kleuren van iPhone 14

Ieder jaar verandert Apple het kleurenpalet van de iPhone. De iPhone 14 en iPhone 14 Max komen dit jaar in de kleuren zwart, wit, blauw, rood en paars. 

iPhone 14 camera: altijd scherp

Voor telefoons met een uitstekende camera zit je altijd goed met een iPhone. Ook de iPhone 14 is weer een uitstekende keuze als je een nieuwe telefoon zoekt die erg goede foto's maakt. 

De iPhone 14 heeft dezelfde camera's als de iPhone 13 en dat is goed nieuws! Met de hoofdcamera en ultragroothoekcamera maak je eenvoudig geweldige foto's bij weinig licht. De hoofdcamera is erg geschikt voor portretfoto's en om alledaagse beelden vast te leggen. De ultragroothoekcamera heeft een bredere hoek om zo meer tegelijk vast te leggen. Ideaal voor bijvoorbeeld foto's binnenshuis, voor bij een concert, een groepsfoto of bij een weids landschap op vakantie. Daarnaast helpt de slimme software van Apple om jouw foto's altijd te laten lukken. Denk hierbij aan autofocus, snelle sluitertijden, makkelijk inzoomen, beeldstabilisatie voor minder schokkerige video's en speciale portretfuncties. 

Scherpe selfies
De iPhone 14 heeft ook voor het eerst een autofocusfunctie voor de selfiecamera aan de voorkant. Niet alleen maakt dit je zelfportretten een stukje beter, ook ben je zo scherper in beeld als je bijvoorbeeld aan het videobellen bent.

De iPhone 14: onuitputtelijke snelheid

Een iPhone staat bekend om de snelle chip en soepele gebruikerservaring. Dat is ook dit jaar natuurlijk ook weer het geval. De iPhone 14 maakt gebruik van een geüpdatete versie van de iPhone 13 chip. Hiermee voelt de iPhone 14 telefoon weer bijzonder soepel aan. Apps openen zonder haperen, scherpstellen en foto's maken gaat in een oogwenk en foto's en video's bewerken doe je zonder moeite met de iPhone 14. 

Ook heeft de iPhone 14 meer werkgeheugen gekregen. Zo kun je meer apps tegelijk openhouden op je telefoon, en gaat multitasken dus nog gemakkelijker. 

Zoek je meer informatie over de iPhone 14 specificaties? Die hebben we natuurlijk helemaal voor je uitgeschreven.

De opslag geeft aan hoeveel data er op een iPhone geplaatst kan worden. Met 128 GB aan opslag heb je meestal ruim genoeg voor diverse apps, foto's en video's. Fotografeer je veel en verwijdder je liever niets? Dan raden we de 256 GB variant aan. Wil je complete optredens vastleggen, of gebruik je de iPhone 14 voor je volgende filmproject? Dan past de versie met 512 GB waarschijnlijk het beste bij je.

iPhone 14 kleuren

De iPhone 14 en iPhone 14 Max zijn er in 5 kleuren. De voorkant van de telefoons is gemaakt van Ceramic Shield glass, een extra sterk glas wat beter bestand is tegen krassen en vallen. De zijkant en achterkant is gemaakt van glas en aluminium.

iPhone 14 Opslag

De opslag geeft aan hoeveel data er op een iPhone geplaatst kan worden. Met 128 GB aan opslag heb je meestal ruim genoeg voor diverse apps, foto's en video's. Fotografeer je veel en verwijdder je liever niets? Dan raden we de 256 GB variant aan. Wil je complete optredens vastleggen, of gebruik je de iPhone 14 voor je volgende filmproject? Dan past de versie met 512 GB waarschijnlijk het beste bij je.

iPhone 14 Afmetingen

De iPhone 14 is vrijwel even groot als de iPhone 13 en weegt ook ongeveer hetzelfde. De iPhone 14 heeft hiermee opnieuw een scherm wat groot genoeg is om teksten lekker leesbaar te houden en waarop films en series prima bekeken kunnen worden. Toch blijft de iPhone 14 hiermee draagbaar genoeg en past 'ie meestal nog wel in je broekzak. 

iPhone 14 beeldscherm

De iPhone 14 heeft een Super Retina XDR- OLED-beeldscherm. Deze OLED-beeldschermen gaan zuinig met de accu om en tonen tekst en beeld scherp weer vanwege de hoge resolutie. Ook geven deze beeldschermen levendige kleuren met de beste contrasten tussen donkere en lichte onderdelen van het scherm. Beide displays hebben een standaard maximale helderheid van 800 nits, voor HDR kunnen ze 1200 nits helderheid bereiken. 

De iPhone 14 heeft een vaste standaard verversingssnelheid van 60 keer per seconde (60 Hz). Dit is meer dan genoeg voor veel games en om fijn films te bekijken. Scrollen voelt wel iets minder vloeiend aan in vergelijking met de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Deze telefoons hebben namelijk een beeldscherm wat tot 120 Hz kan verversen.

iPhone 14 chip

De A15 Bionic-chip is een van de snelste processoren die te vinden zijn in een telefoon. Deze versie zat ook in de iPhone 13 Pro en heeft vooral op grafisch vlak meer kracht.

De CPU (Central Processing Unit) doet alle berekeningen voor de iPhone 14 en bestaat uit zes kernen. Twee hiervan worden aangesproken bij intensieve apps, de overige vier verbruiken juist veel minder energie en worden gebruikt als de iPhone 14 weinig hoeft te doen. 

De GPU (Graphical Processing Unit)  is er voor alle grafische berekeningen en wordt bijvoorbeeld ingezet op het moment dat er games gespeeld worden.

Tot slot heeft de Bionic A15 chip nog erg veel  rekenkracht met de overige 16 Neural Engine kernen. Deze worden aangesproken voor de slimme software in iOS. Denk hierbij aan tekst- en beeldherkenning, spreken met Siri en bij foto- en videobewerking.

iPhone 14 camera

De iPhone 14 is uitgerust met een dubbele camera. Met de groothoeklens maak je de meeste alledaagse foto's; van portretten tot close-ups en panoramafoto's. De ultragroothoeklens geeft een veel breder beeld en wordt vooral gebruikt voor binnenfotografie en grote landschappen. Beide camera's hebben een lens van 12 megapixel, waarmee je foto's en video's in 4K-kwaliteit maakt.

In combinatie met de snelle A15 Bionic chip maak je met deze camera's eenvoudig mooie foto's en video's. Zo kun je tot 5x digitaal inzoomen zonder teveel kwaliteitsverlies van de foto. In de portretmodus wordt een digitale Bokeh (vervaging rondom het object wat je fotografeert) toegevoegd. Dankzij de optische beeldstabilisatie van de groothoeklens heb je minder snel last van bewogen foto's. De nachtmodus ervoor dat er extra veel licht wordt binnengelaten op de lens in het donker, en dus zien je foto's er lichter uit. 

iPhone 14 video

Met de iPhone 14 en iPhone 14 Max maak je ook eenvoudig professionele videobeelden. Schiet tot 4K HDR-video in Dolby Vision (tot 60 bps). De speciale filmmodus filmt in 1080p en geeft een speciale scherptediepte mee zoals we die ook zien bij spiegelreflexcamera's. Film je met de groothoeklens, dan zorgt de optische beeldstabilisatie voor minder bewogen beelden. Ook is het mogelijk om tijdens het filmen in- en uit te zoomen en direct foto's te maken. Tot slot is het ook mogelijk om in hoge kwaliteit slow-motion video's te maken en dit tot 10 keer vertraagd terug te kunnen kijken.

iPhone 14 selfiecamera

De TrueDepth-camera is de selfiecamera die in de iPhone 14 zit. Met deze camera maak je makkelijk mooie zelfportretten, ook bij weinig licht. Video's neem je op in 4K. Tot slot ontgrendel je de iPhone 14 en iPhone 14 Max door naar het scherm te kijken en de iPhone te unlocken met Face ID.

iPhone 14 batterij

De iPhone 14 gaat met gemak de hele dag door, ook bij zwaar gebruik. De iPhone 14 is tot 15 W daadloos op te laden. Bedraad met een adapter van 20W is snelladen mogelijk via de Lightning-connector. Hiermee is in 30 minuten de batterij tot 50% zijn opgeladen.

 

Bij Bol.com:

Dubbele data dagen 5GB + 5GB €10,-

Dubbele data dagen 5GB + 5GB €10,-

Over Youfone

Youfone biedt altijd de scherpste Sim Only abonnementen via het premium KPN-netwerk. Er is een brede keuzemogelijkheid voor verschillende bel/sms en databundels. Zo is er voor elke mobiele telefoongebruiker een passend Sim Only abonnement af te sluiten.

Meer over en van Youfone