mobiel 0625492100 schrijf je eigen bijdrage en stuur die via email naar info@snelvindbaar.nl

 

Betermode: Naar een Duurzamere en Rechtvaardigere ModewereldIn de wereld van mode staat het overgrote deel bekend om massaproductie, met talloze collecties die elk jaar verschijnen en een sterke focus op de laatste trends. Deze mainstream mode is alomtegenwoordig. Echter, er was een tijd waarin we de website Betermode hadden. Die hebben we volledig vernieuwd en gericht op duurzame, biologische en fair trade mode.

Duurzame kleding wordt geproduceerd met aandacht voor het milieu en onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden voor alle betrokken werknemers. Maar is er dan iets mis met de huidige arbeidsomstandigheden en de impact op het milieu? Absoluut! Er zijn talloze problemen in de textielindustrie die dringend aandacht behoeven.

Bij Betermode.nl zetten we ons in voor het bevorderen van ethische consumptie en het ondersteunen van merken die onze visie delen voor een mode-industrie die duurzamer en rechtvaardiger is. We streven naar een wereld waarin mode niet alleen mooi is, maar ook ethisch verantwoord en milieuvriendelijk.

Duurzame kleding is de toekomst!

Duurzame mode  toekomstmuziek? welnee klimaat en duurzaamheid krijgt steeds meer de nodige aandacht die het verdient. Duurzaamheid is tegenwoordig niet alleen een veel besproken onderwerp op de agenda van politiek Den Haag. Buiten de muren van bestuurskamers wordt er ook veel over gepraat. Het vervuilende karakter van de modeindustie kunnen wij niet langer negeren en een groeiend aantal mensen zijn zich hiervan bewust. Langzaam aan weten we dat het maken van kleding en textiel een behoorlijk negatief impact op de arbeiders en het milieu heeft.
Moeder aarde heeft hiervan veel te verduren. De grote hoeveelheden chemicaliën en gif die worden gebruikt veroorzaken veel  schade aan de locale leefomgeving. De kledingindustrie kan niet langer de buitensporige milieubelasting en het onevenredig gebruik van grondstoffen en energie ontkennen. Het is enkel een kwestie van tijd want in de toekomst zal de industrie en de consument niet meer om duurzame kleding heen kunnen.

Naar betermode