Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De nieuwe iPhone 12 is zonder twijfel het betere model, het display is mooier, het ondersteunt 5G en heeft een verbeterde camera. Heb je al een iPhone 11 en twijfel je of je moet upgraden, dan is dat afhankelijk van wat je met het toestel doet.
De aankomende iPhone 12 wordt mogelijk de eerste iPhone in vier jaar die behoorlijk wat grote wijzigingen zal doormaakt. Er gingen al geruchten dat op het gebied van het ontwerp de nodige zaken zouden wijzigen. Inmiddels weten we ook dat de nieuwe iPhone 12 over verbeterde cameratechniek beschikt.
Je denkt dan dat de beeldkwaliteit een stuk beter wordt wanneer Apple voor een dergelijke techniek kiest. Niets is minder waar. De beeldkwaliteit verscheelt weinig en is verwaarloosbaar. Het is echter wel zo dat sensor-shift hardware in de regel genomen goedkoper en compacter is. Hierdoor kan de fabrikant kostbare ruimte binnen de iPhone 12 anders benutten en de prijs kan hierdoor iets lager zijn.

Een ander voordeel van deze sensor-shift hardware is dat het onafhankelijk werkt met welke lens dan ook. Voor de hoofdcamera is de standaard optische beeldstabilisatie vaak goed genoeg. Met sensor-shift hardware wordt het nu ook mogelijk om bijvoorbeeld de ultrabreedhoeklens te voorzien van een dergelijke stabilisatie. Dat is uiteraard wel weer een groot voordeel in het dagelijkse gebruik van de camera.

De nieuwe iPhone 12 krijgt naast deze nieuwe sensor-shift hardware techniek ook nog een tal van andere upgrades met zich mee. Zo werkt Apple momenteel aan een 3D-sensing systeem welke Face ID zal vervangen. De werking hiervan laat zich uiteraard raden. Mogelijk zien wij deze techniek voor het eerst terugkomen op de iPad Pro. Deze techniek kan mogelijk ook nog zijn weg vinden in de camera’s van de iPhone 12. Denk hierbij aan een verfijnde portretmodus met 3D-sensing technologie van Apple.

Sim-only-vergelijker