Een sim only abonnement is vaak goedkoper dan een abonnement met telefoon

Wat is een simkaart?

 

simcardsEen simkaart is een plastic kaartje voor je telefoon.

Op dit kaartje zijn de instellingen voor je Sim Only abonnement of Prepaid aangebracht. Deze instellingen zijn verwerkt in het gouden plaatje dat je op alle simkaarten ziet. Zodra je belt, sms't of internet gebruikt, maak je verbinding met het netwerk van je eigen provider. Deze gegevens staan op de simkaart. Daarom krijg je altijd een nieuwe simkaart als je van provider verandert. Aan alle simkaarten is standaard een telefoonnummer gekoppeld. Dat telefoonnummer kun je laten vervangen door je eigen telefoonnummer als je overstapt naar een nieuwe provider. Dat heet nummerbehoud.

Simlock of simlock vrij?

 Het belangrijkste verschil tussen simlock en simlockvrij is dat de niet simlockvrije telefoon aan een provider is gebonden zoals Vodafone of T-Mobile. Een simlock vrije telefoon is een telefoon die helemaal los staat van een provider. In deze telefoons kun je een simkaart van elke provider stoppen en bellen en whatsappen en smsen. Een groot voordeel hieraan is dat je bij je dure toestel elke abonnement kan gebruiken wat jij wilt. Je kan zelfs een prepaid kaartje erin stoppen.

 

Wat is het voordeel van sim only?

Een sim only abonnement is aanzienlijk goedkoper dan een abonnement met telefoon. Bij een abonnement met een nieuwe telefoon ontvang je vaak kortingen op de nieuwe telefoon. Omdat er bij een sim only abonnement geen nieuw toestel zit, krijg je van de provider een extra korting op de maandelijkse kosten. Hierdoor zijn de maandlasten aanzienlijk lager. De korting loopt soms op tot de helft van het normale tarief bij hetzelfde abonnement in combinatie met een toestel. Je huidige toestel moet wel simlockvrij zijn. Simlockvrij betekent dat je mobiele telefoon simkaarten van alle providers accepteert.

Kortom als je al een goede mobiele telefoon hebt, dan is een sim only abonnement vaak goedkoper. Bovendien geeft een sim only abonnement je meer vrijheid, omdat je niet gebonden bent aan jarenlange contracten.

Voor wie is sim only geschikt?

Sim only is bedoeld voor degenen die al een mobiele telefoon hebben en die het jammer of te duur vinden om een nieuwe aan te schaffen. Je kunt ook een 'los' toestel kopen. De kortingen op mobiele telefoons bij een abonnement zijn zo ver gedaald, dat je meestal goedkoper uit bent door een sim only abonnement af te sluiten en een toestel 'los' te kopen.

Wanneer je een sim only abonnement afsluit, ontvang je  enkel een simkaart. Op deze simkaart staan al je abonnementsgegevens. De simkaart gebruik je vervolgens in een simlockvrij toestel en je kunt direct gebruikmaken van je abonnement. Geef wel aan, wanneer je bestelt, of je een micro of nano simkaart nodig hebt.

Studentmobiel:

online adverteren www.m4n.nl


Ben:


Telfort:

Sim Only 300min_100sms 728x90


Simyo:

Banner 300 min - 1 GB Image Banner 728 x 90


Hollandse nieuwe:

Sim Only 728x90


Lees ook:

het pronkstuk van Apple de iPhone 6

 Robin Mobile biedt de vrijheid om voor één vast bedrag per maand onbeperkt mobiel te internetten

Maak gebruik van de telecomvergelijker